Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: «Διπλό» με μήνυμα τίτλου και τώρα Ολυμπιακός!

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1: «Διπλό» με μήνυμα τίτλου και τώρα Ολυμπιακός!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/4/2023 21:32
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League με τον Σπόραρ να «λυτρώνει» αυτή τη φορά την ομάδα του.

Ο Σλοβένος ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 69' και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό που έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος. Στο πρώτο ημίχρονο βέβαια ο Άρης ήταν ανώτερος αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έφτιαξε.

Με αυτή τους τη νίκη οι «πράσινοι» έπιασαν στην κορυφή την ΑΕΚ και ετοιμάζονται πλέον για το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακο την Κυριακή στη Λεωφόρο. Από την άλλη ο Άρης παρέμεινε στην 5η θέση και στο +1 από τον Βόλο και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ.

Αργός ρυθμός, ελάχιστες ευκαιρίες

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση μέσα στο παιχνίδι και ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Νταρίντα να πιάνει το σουτ από μακριά στο 6' αλλά να μην ανησυχεί τον Λοντίγκιν, ο οποίος πήρε τελευταία στιγμή τη θέση του Μπρινιόλι που ένιωσε ενοχλήσεις.

Οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που δημιούργησαν και τη δεύτερη ευκαιρία αυτή τη φορά με τον Λουίς Πάλμα, ο οποίος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση στο 12' και είδε την μπάλα να χτυπάει στην πάνω πλευρά του οριζόντιο δοκαριού και να καταλήγει άουτ.

Ο Άρης έδειχνε πρόθεση να παίξει από τα πλάγια κα ειδικά από την αριστερή του πλευρά, με τον Σάντσες του Παναθηναϊκού να έχει ήδη κίτρινη κάρτα από νωρίς. Από τα αριστερά όμως ήρθε και η τρίτη του φάση στο παιχνίδι όταν ο Νταρίντα πήρε τη κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να δημιουργήσει, οι γηπεδούχοι είχαν όμως άλλη μία μεγάλη στιγμή στο 40', με τον Πάλμα να πιάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Το πρώτο μέρος έληξε με τους «κίτρινους» να είναι λίγο πιο απειλητικοί και τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται για μία κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Οντουμπάτζο για μαρκάρισμα πάνω στον Κλέινχεϊσλερ.

Ανώτεροι οι πράσινοι, λυτρωτής ο Σπόραρ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή πως θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία αλλά και πάλι δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς την εστία του Σιαμπάνη. Ο Άρης από την άλλη από μία εκτέλεση φάουλ στο 59' προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρία αλλά η άμυνα των «πράσινων» έδιωξε.

Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς ωστόσο έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 63' όταν ο Σπόραρ έπειτα από ωραία συνεργασία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Οι «πράσινοι» ήταν σαφώς καλύτεροι στην επανάληψη και το επιβεβαίωσαν στο 69' με τον Σπόραρ να ανοίγει το σκορ. Ο Τσέριν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σλοβένος τη δεύτερη και νίκησε τον Σιαμπάνη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογία με αυτό το γκολ και στο 73' ο Κουρμπέλης βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι από την εστία αλλά το πλασέ που πραγματοποίησε ήταν αδύναμο. Ο Άρης αυτή τη φορά δεν μπορούσε να απειλήσει, το Τριφύλλι έλεγχε το ρυθμό και στο 88' έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα.

Ο Μαντσίνι με πολύ ωραία ενέργεια έφυγε ωραία από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια σπουδαία φάση, με τα αίματα να ανάβουν στο τέλος και τον Καμαρά να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Άρης ( Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάζιο Φαμπιάνο Μπράμπετς Μαζικού, Νταρίντα Ετέμπο (79' Γκρέι), Πάλμα (70' Καμάτσο), Γκαρσία (46' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70' Χριστοδουλόπουλος) , Καμαρά

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης Σένκεφελντ Σάρλια Χουάνκαρ, Πέρεθ Κουρμπέλης Τσέριν (90+2' Μάγκνουσον), Παλάσιος (70' Μπερνάρ) , Κλέινχεϊσλερ (60' Μαντσίνι), Ιωαννίδης (60' Σπόραρ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.