Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - Λεβαδειακός 1-0: «Σφράγισε» την πρόκριση στους «8» και τώρα... Ολυμπιακός (video)

Άρης - Λεβαδειακός 1-0: «Σφράγισε» την πρόκριση στους «8» και τώρα... Ολυμπιακός (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
11/1/2023 17:57
Ο Άρης νίκησε για δεύτερη φορά τον Λεβαδειακό, αυτή τη φορά με 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης» και με συνολικό σκορ 3-1 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό ή τον Ατρόμητο.

Το γκολ του Μαντσίνι με πέναλτι στο 35' έφτασε στον Άρη που μετά το 2-1 της Λειβαδιάς ήταν έτσι κι αλλιώς το μεγάλο φαβορι για την πρόκριση. Οι «κίτρινοι» στο δεύτερο μέρος «φλέρταραν» πάντως με ένα γκολ ακόμα τουλάχιστον, αφού Μανού Γκαρθία (50') και Καμάτσο (74') «σημάδεψαν» τα δοκάρια της εστίας των Βοιωτών και το σκορ δεν άλλαξε.

Ο Άρης πάντως προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον Ατρόμητο σε διπλά ματς, ενώ με τους «ερυθρόλευκους» παίζει και την Κυριακή (15/1) στο Φάληρο. Στον αντίποδα ο Λεβδειακός πάλεψε όσο μπορούσε και πλέον στρέφεται στην «μάχη» της παραμονής που είναι και ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας.

«Κίτρινη» υπεροχή και γκολ από την βούλα με Μαντσίνι

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Θόδωρο Τσιριγώτη να απειλεί την εστία του Χουλιάν Κουέστα στο 6ο λεπτό. Το σουτ που επιχείρησε ο 22χρονος φορ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν δις σε ένα τρίλεπτο, αρχικά με το άστοχο σουτ στην κίνηση του Μαντσίνι (20’) κι εν συνεχεία με το πλασέ του Ράφαελ Καμάτσο (22’) που μπλόκαρε ο Στέφαν Στογιάνοβιτς.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 35ο λεπτό όταν ο Νταμπό μπήκε στην περιοχή, ο πεσμένος Θέμης Τζημόπουλος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του, με τον Κωνσταντίνο Τσέτσιλα να καταλογίζει την παράβαση. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μαντσίνι, για το 1-0, με δυνατή εκτέλεση στο κέντρο της εστίας. Καμάτσο και Νταμπό «άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 40' και στο 42' αντίστοιχα, με το σκορ να μένει όμως ως έχει στο τέλος του πρώτου μέρους, αφού ο Στογιάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και τις δύο φορές.



Τα δοκάρια «σταμάτησαν» τους γηπεδούχους, πάλεψαν χωρίς αοτέλεσμα οι Βοιωτοί

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο, ο Ματέο Γκαρσία τροφοδότησε τον Μάνου Γκαρθία, ωστόσο ο αφύλαχτος Ισπανός μέσος δε βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Στο 50’, το οριζόντιο δοκάρι στέρησε από τον Μάνου Γκαρθία ένα όμορφο, προσωπικό τέρμα.



ενώ το ίδιο συνέβη και στο 74ο λεπτό με την... οβίδα του Καμάτσο να σταματά, επίσης, στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στογιάνοβιτς. Κι αφού ο Φαμπιάνο Λέισμαν πρόλαβε τον Αλφρέδο Μεχία στο 81’, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι», πλέον, στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Super League με τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν και στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ οι Βοιωτοί πηγαίνουν στην Τρίπολη ψάχνοντας το θετικό αποτέλεσμα που θα τους απομακρύνει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46’ Εμπακατά), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (46’ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία, Ετέμπο (86’ Μαζικού), Μαντσίνι (70’ Ιτούρμπε), Καμάτσο (77’ Καμαρά), Μάνου Γκαρθία.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (56’ Βρακάς), Τσάπρας, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μπαχανάκ, Νίκας (46’ Συμελίδης), Μεχία (78’ Νταμπό), Μουτίνιο (46’ Δούμτσιος), Τορό, Τσιριγώτης (46’ Λούα Λούα).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις