Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - Καλαμάτα 2-0: «Σβηστά» στους «8» ο «Δικέφαλος του Βορρά» που περιμένει τον Παναθηναϊκό  (video)

ΠΑΟΚ - Καλαμάτα 2-0: «Σβηστά» στους «8» ο «Δικέφαλος του Βορρά» που περιμένει τον Παναθηναϊκό (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
10/1/2023 22:53
Ο ΠΑΟΚ νίκησε δεύτερη φορά την Καλαμάτα με το ίδιο σκορ (2-0) στην ρεβάνς της Τούμπας για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου περιμένει πλέον τον Παναθηναϊκό, αν ο Βόλος δεν κάνει τεράστια έκπληξη αύριο (11/1) στο Πανθεσσαλικό.

Τα δύο γκολ του Μπράντον Τόμας μέσα σε ένα λεπτό (12', 13') έκαναν ακόμα ευκολότερη την δουλειά του ΠΑΟΚ, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ από το πρώτο ημίχρονο, με το υπόλοιπο του παιχνιδιού να κυλά χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ή εντάσεις, αλλά τον τραυματισμό του Φελίπε Σοάρες που αποχώρησε με δάκρυα από τον αγωνιστικό χώρο να δημιουργεί ανησυχία στους Θεσσαλονικείς.

«Γκάζι» για ένα εικοσάλεπτο με «χτυπήματα» από Τόμας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στη «Μαύρη Θύελλα».

Στο 11’ ο Κάλεντ Νάρεϊ έστρωσε στον Τόμας που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ζόνας Μέντες για το 1-0. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Τόμας ήταν ο αποδέκτης της κάθετης πάσας του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τον πρώην φορ της Μάλαγα να πετυχαίνει με αριστερό σουτ στην κίνηση το τέταρτο γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.





Η Καλαμάτα προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Αλέξανδρο Αρναρέλλη να αστοχεί από καλή θέση στο 24’ ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μπράιαν Μπενίτες στο 37’ στην τελευταία αξιόλογη φάση που καταγράφηκε στο πρώτο μέρος.

Συντήρηση με το μυαλό στο πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Νάρεϊ δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ την όμορφη ατομική ενέργεια του Γιάννη Κάργα, με τον Μέντες να τον σταματάει ενώ στο 58’ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ρυθμός έπεσε, με τον Λουτσέσκου να δίνει την ευκαιρία σε Αντρέ Ρικάρντο, Ερμή Σελιμάι και Στέφανο Τζίμα να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, οι δυο πρώτοι πέρασαν στο ματς αναγκαστικά, καθώς τραυματίστηκαν οι Φιλίπε Σοάρες που έφυγε βουρκωμένος με μυϊκό πρόβλημα και Λευτέρης Λύρατζης, που αποχώρησε με πρησμένο το δεξί μάτι έπειτα από σύγκρουση με τον Μαρκ Ασίγκμπα και μετέβη σε νοσοκομείο για μαγνητική.



Ο Τζίμας, πάντως, θα μπορούσε να συνδυάσει με γκολ το ντεμπούτο του, αλλά ο Μέντες σταμάτησε την προσπάθεια του 17χρονου στο 78ο λεπτό. Οι τελευταίες καλές στιγμές ανήκαν στην Καλαμάτα, με τον Μάρκος Μόζερ (82’) να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του Ανδρέα Τάτου (83’).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης/72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (31’ Ρικάρντο), Μπράντον.

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (70’ Βασιλόγιαννης), Μόζερ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μαβινγκά, Αρναρέλλης (75’ Τάτος), Μαρκόφσκι (70’ Κωνσταντινόπουλος).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.