Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποσύρθηκε ο Αφρικανός διαιτητής που σφύριξε στο 86’ τη λήξη στο Τυνησία-Μάλι

Αποσύρθηκε ο Αφρικανός διαιτητής που σφύριξε στο 86’ τη λήξη στο Τυνησία-Μάλι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/12/2022 20:34
Ο διαιτητής Τζάνι Σικάζουε από την Ζάμπια, που έχει μείνει στην ιστορία για το χάος που προκάλεσε στο παιχνίδι της Τυνησίας με το Μάλι για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2022, ανακοίνωσε την απόσυρση του την Παρασκευή (23/12).

«Κρέμασε» τη σφυρίχτρα του ο Τζάνι Σικάζουε. Ο λόγος για τον διαιτητή από την Ζάμπια που έγινε… viral για τη διαιτησία του στο παιχνίδι της Τυνησίας με το Μάλι για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2022.

Υπενθυμίζεται πως σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Σικάζουε είχε σφυρίξει τη λήξη του αγώνα στο 86ο λεπτό, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στους Τυνήσιους που ήταν πίσω με 1-0 στο σκορ. Εν τέλει ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι δίνοντας ανύπαρκτη κόκκινη σε παίκτη του Μάλι και στο 89’ αποφάσισε να σφυρίξει την οριστική λήξη!

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως επιχείρησε να λήξει πρόωρα τον αγώνα λόγω θερμοπληξίας: «Κόντεψα να πεθάνω. Ήταν το χειρότερο ματς της καριέρας μου».

Ο 43χρονος ήταν ένας από τους διαιτητές που ορίστηκαν σε παιχνίδι του Μουντιάλ του Κατάρ, σφυρίζοντας το παιχνίδι των ομίλων ανάμεσα στο Βέλγιο και τον Καναδά στις 23 Νοεμβρίου. Ένα παιχνίδι που επίσης στιγματίστηκε από διαιτητικά λάθη του Σικάζουε, αφού δεν καταλόγισε δύο πέναλτι υπέρ του Καναδά. Αυτός ο αγώνας έμελλε να είναι και ο τελευταίος της διαιτητικής του καριέρας, αφού την Παρασκευή (23/12) γνωστοποίησε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στις 20 Νοεμβρίου 2018, ο Σικάζουε αποβλήθηκε προσωρινά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της CAF (Αφρικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου) ως ύποπτος για διαφθορά μετά τον τρόπο που χειρίστηκε τον αγώνα του CAF Τσάμπιονς Λιγκ, τον οποίο κέρδισε η Εσπεράνς ντε Τυνίς με 4–2 στον δεύτερο ημιτελικό επί της Πριμέιρο Ντε Αγκόστο.

Θυμηθείτε τα όσα έγιναν στο Τυνησία-Μάλι:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.