Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιρανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι αντιμέτωπος με εκτέλεση στο Ιράν!

Ιρανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι αντιμέτωπος με εκτέλεση στο Ιράν!

Συντάκτης: Agones team
Agones team
12/12/2022 23:59
Ο Ιρανός ποδοσφαιριστής Αμίρ Νασρ-Αζαντανί αντιμετωπίζει το κίνδυνο εκτέλεσης διότι συμμετείχε σε εκστρατεία για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν. Έκκληση από την FIFPRO (Διεθνές Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) για άμεση άρσης της τιμωρίας του.

Ο Αμίρ Νασρ-Αζαντανί, πρώην παίκτης των ιρανικών επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων Ραχ Αχάν, Τράκτορ και Γκολ Γκόχαρ κινδυνεύει να εκτελεστεί μετά από εκστρατεία για τα δικαιώματα των γυναικών και τη βασική ελευθερία στη χώρα του όπως αναφέρει η FIFPRO.

Ο πρώτος κρατούμενος της «εξέγερσης της μαντίλας» εκτελέστηκε την περασμένη Πέμπτη. Υπενθυμίζεται πως από τον Σεπτέμβριο έχουν ξεσπάσει μαζικές διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί, η οποία πέθανε τον ίδιο μήνα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών, με την κατηγορία ότι φορούσε πολύ χαλαρά την μαντίλα της.

Ακτιβιστές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 12 άτομα έχουν ήδη καταδικαστεί σε θάνατο σε δίκες κεκλεισμένων των θυρών. Τουλάχιστον 488 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους Ακτιβιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ιράν, ενώ άλλα 18.200 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις Αρχές.

«Η FIFPRO είναι σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τις αναφορές ότι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Αμίρ Νασρ-Αζαντανί είναι αντιμέτωπος με εκτέλεση στο Ιράν μετά από εκστρατεία για τα δικαιώματα των γυναικών και τη βασική ελευθερία στη χώρα του. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Αμίρ και ζητάμε την άμεση άρση της τιμωρίας του», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.Το IranWire υποστηρίζει ότι η οικογένεια του 26χρονου ποδοσφαιριστή έχει επανειλημμένα «απειληθεί» από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας και έχει λάβει οδηγίες από τον δικηγόρο τους να σιωπήσει. Στις οικογένειες υπόσχονται συχνά μια μειωμένη ποινή για το αγαπημένο τους πρόσωπο ή την απελευθέρωση ενός κρατούμενου που καταδικάστηκε σε θάνατο, εάν δεν μιλήσουν.

Όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο, στις 20 Νοεμβρίου ο Νασρ-Αζανταντί συνελήφθη μαζί με άλλους δύο ως βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία κυβερνητικών δυνάμεων τρεις ημέρες νωρίτερα κατά τη διάρκεια πανεθνικών διαδηλώσεων στο Ισφαχάν. Πηγές του IranWire ανέφεραν ότι ο 26χρονος ήταν παρόν σε ορισμένες πανεθνικές διαδηλώσεις, αλλά δεν ήταν ποτέ παρόν στην περιοχή όπου σκοτώθηκαν οι δυνάμεις του IRGC (Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης) και των Ένοπλων Δυνάμεων. Η πηγή είπε επίσης ότι η παρουσία του στις διαδηλώσεις ήταν σύντομη και περιορίστηκε στο να φωνάζει συνθήματα για λίγες ώρες. Σύμφωνα με πηγές του ίδιου Μέσου, η οικογένεια αρχικά αγνοούσε τον λόγο της σύλληψής του, καθώς και ότι δημιουργήθηκε φάκελος από το δικαστικό σύστημα για κατηγορία συμμετοχής στη δολοφονία τριών κυβερνητικών δυνάμεων. Οι προσπάθειες της οικογένειας να μπορέσει να επιλέξει δικηγόρο γι 'αυτόν απέβησαν ανεπιτυχείς.

Αρκετοί πρώην συμπαίκτες του έχουν προχωρήσει σε μεγάλες αντιδράσεις και ζητούν την αναστολή της θανατικής ποινής.

Photo Credit: https://twitter.com/FIFPRO


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.