Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κροατία - Βραζιλία 1-1 (4-2 πεν.): Οι αλύγιστοι Κροάτες «ξέραναν» την «Σελεσάο»! (video)

Κροατία - Βραζιλία 1-1 (4-2 πεν.): Οι αλύγιστοι Κροάτες «ξέραναν» την «Σελεσάο»! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/12/2022 19:50
Η επτάψυχη Κροατία ισοφάρισε στο 117’ την Βραζιλία (1-1) και έστειλε τον προημιτελικό στα πέναλτι, εκεί όπου πήρε την πρόκριση με 4-2, αφήνοντας εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί του Μουντιάλ! Δεν πρόλαβε να εκτελέσει πέναλτι ο Νεϊμάρ, ο οποίος έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του (105+1’) και έπιασε τον Πελέ στην κορυφή των σκόρερ της «Σελεσάο», αλλά οι… ακούραστοι Κροάτες ήταν αυτοί που γέλασαν τελευταίοι.

Τι και αν δεν είχε σουτ στο στόχο για 116 λεπτά; Η Κροατία εκτέλεσε άρτια το πλάνο της απέναντι στην Βραζιλία, οδήγησε το ματς στην παράταση και δεν πτοήθηκε από το εκπληκτικό γκολ του Νεϊμάρ στο 105+1’ που έσπασε την ισοπαλία. Το γκολ του Πέτκοβιτς στο 117’ έφερε το σκορ στα ίσα και οδήγησε το ματς στα πέναλτι, εκεί όπου οι Κροάτες απλά δε… χάνουν.

Ο Λιβάκοβιτς που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κανονική διάρκεια, έπιασε πάλι δουλειά αποκρούοντας το πρώτο χτύπημα του Ροντρίγκο και στη συνέχεια ακολούθησαν τέσσερα εύστοχα πέναλτι από πλευράς Κροατών. Με το σκορ στο 4-2, ο Μαρκίνιος καλούνταν να ευστοχήσει για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τα πάντα τελείωσαν.

Η Κροατία όπως και το 2018 έφτασε τα ημιτελικά με δύο προκρίσεις σε διαδικασίες πέναλτι και περιμένει τον αντίπαλο που θα παίξει στους «4» από το παιχνίδι της Αργεντινής με την Ολλανδία.

Ένα εκπληκτικό επίτευγμα για την «Χρβάτσκα», η οποία παρέδωσε σεμινάριο τακτικής προσήλωσης αλλά και αξιοζήλευτη ψυχική και σωματική ανθεκτικότητα, αφού παρότι διαθέτει τη γηραιότερη ενδεκάδα των νοκ-άουτ, έτρεχε ακούραστα για πάνω από 120 λεπτά και δε «λύγισε» όταν όλα έδειχναν χαμένα.

Από την άλλη, ο εφιάλτης ξαναζωντανεύει για την Βραζιλία, η οποία «λύγισε» ξανά από το βάρος του φαβορί και δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στα ημιτελικά. Μια πολύ μεγάλη αποτυχία για την «Σελεσάο», η οποία είδε το όνειρο για το 6ο αστέρι να «σβήνει» νωρίς, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση που τη θέλει να αποκλείεται στα προημιτελικά από Ευρωπαίους μετά το 2002 όταν και κατέκτησε το τελευταίο της τρόπαιο.

Το ματς:


Πρώτο μέρος στην απόλυτη ισορροπία

Απόλυτα ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται. Η Βραζιλία έδειξε διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας αλλά η Κροατία ήταν εξαιρετικά στημένη, δεν άφηνε χώρους και επιχειρούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις κυρίως από τα δεξιά με τον εξαιρετικό Γιουράνοβιτς. Από ανέβασμα του τελευταίου ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση στο 13’, με τον Πάσαλιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το γύρισμα για τον Πέρισιτς, αλλά ο τελευταίος δε βρήκε καλά τη μπάλα από το ύψος του πέναλτι και η φάση χάθηκε άδοξα.

Η Βραζιλία δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους προς την εστία των Κροατών. Μία από τις λίγες φορές που κατάφερε να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα κοντά στην αντίπαλη εστία ήταν στο 20’ με τον Βινίσιους να βρίσκει χώρο για σουτ, αλλά αυτό μπλοκαρίστηκε σωτήρια από τον Γκβαρντιόλ.

Η Κροατία επιχειρούσε κατά διαστήματα να κυκλοφορήσει αυτή τη μπάλα, αλλά η Βραζιλία όποτε έπρεπε να αμυνθεί το έκανε άκρως αποτελεσματικά. Ενδεικτικό ότι η «Χρβάτσκα» απείλησε ξανά στο 30’ μ’ ένα άστοχο σουτ του Πέρισιτς και το 0-0 κύλησε φυσιολογικά ως το ημίχρονο.

Ανέβασε ρυθμούς η Βραζιλία αλλά ο Λιβάκοβιτς ήταν απροσπέλαστος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Βραζιλία να μπαίνει πιο απειλητικά και να «αγγίζει» το γκολ στο 47’ με τον… Γκβαρντιόλ ο οποίος σε προσπάθεια του να διώξει επικίνδυνο γύρισμα έστειλε τη μπάλα προς την εστία του, αλλά ο Λιβάκοβιτς με μεγάλη επέμβαση αποσόβησε το αυτογκόλ.



Στο επόμενο λεπτό ο Κροάτης γκολκίπερ νίκησε από κοντά τον Βινίσιους αλλά ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ κι έτσι οι Κροάτες γλίτωσαν και τον καταλογισμό πέναλτι σε χέρι που υπέπεσε ο Γιουράνοβιτς στο ξεκίνημα της φάσης.



Η «Σελεσάο» συνέχισε να πιέζει και στο 55’ έφτασε μια «ανάσα» από το 1-0 όμως ο Νεϊμάρ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Λιβάκοβιτς, ο οποίος προχώρησε σε νέα μεγάλη επέμβαση.



Ο Τίτε θέλοντας να «φρεσκάρει» την επίθεση της ομάδας του άλλαξε τους δύο εξτρέμ περνώντας τους Άντονι και Ροντρίγκο αντί των Ραφίνια και Βινίσιους. Η πίεση της Βραζιλίας ήταν κατά διαστήματα ασφυχτική και η επόμενη μεγάλη της φάση ήρθε στο 66’ όταν μετά από κόντρες, ο Πακετά βρέθηκε με τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά ο Λιβάκοβιτς βγήκε εγκαίρως και έδιωξε σωτήρια.

Η Κροατία που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στο πρέσινγκ ψηλά που της ασκούσε η Βραζιλία, προχώρησε στις πρώτες αλλαγές στο 72’, με τους Βλάσιτς και Πέτκοβιτς να περνάνε στη θέση των Πάσαλιτς και Κράμαριτς. Οι Βραζιλιάνοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο και στο 76’ έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Ριτσάρλισον να βγάζει κάθετη στον Νεϊμάρ αλλά αυτός από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς που είχε καλύψει έγκαιρα τη γωνία του.



Ο Κροάτης γκολκίπερ ήταν απροσπέλαστος και στο 80’ πραγματοποίησε άλλη μια επέμβαση μπλοκάροντας τη μπάλα σε σουτ του Πακετά από το ύψος της περιοχής.



Ο Τίτε βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να βρει το γκολ, άλλαξε ακόμα έναν επιθετικό βάζοντας τον Πέδρο αντί του Ριτσάρλισον όμως η Κροατία ήταν εξαιρετική στα ανασταλτικά της καθήκοντα και κράτησε το 0-0 ως το φινάλε, οδηγώντας τον προημιτελικό σε παράταση, την 8η που παίζει σε 9 νοκ-άουτ παιχνίδια από το 1998 (σ.σ. εξαίρεση ο τελικός του Μουντιάλ του 2018). Αξιοσημείωτο ότι οι Κροάτες δεν κατέγραψαν σουτ στην εστία σε όλο το 90λεπτο.

Η Κροατία έχασε την ευκαιρία της και το πλήρωσε

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην παράταση. Η Βραζιλία είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσει την εξαιρετική κροατική άμυνα, με τους παίκτες του Ντάλιτς να εκτελούσαν στο… 101% το πλάνο του προπονητή τους. Μάλιστα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον έξτρα χρόνο ήρθε από την «Χρβάτσκα» όταν στο 103’ ο Πέτκοβιτς με τρομερή ντρίπλα «άδειασε» δύο Βραζιλιάνους και «έσπασε» για τον Μπρόζοβιτς, ο οποίος παρότι αφύλαχτος έκανε απογοητευτικό τελείωμα από καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.



Η Βραζιλία γλίτωσε το γκολ σε μια σπάνια στιγμή που η άμυνα της δε δούλεψε καλά και στο 105+1’ κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό με ένα γκολ… αριστούργημα. Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε επίθεση από τον άξονα λίγο έξω από την περιοχή, έπαιξε το ένα-δύο με τον Ροντρίγκο, στη συνέχεια με τον Πακετά και αφού προσπέρασε τον Λιβάκοβιτς, πλάσαρε σωστά από πλάγια θέση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Μόνο με ένα τέτοιο γκολ μπορούσε να ξεκλειδωθεί η πολυπρόσωπη άμυνα της Κροατίας και μόνο μια ομάδα σαν την Βραζιλία μπορούσε να βγάλει έναν τέτοιο συνδυασμό σε τόσο μικρό χώρο. Μ’ αυτό το γκολ μάλιστα ο Νεϊμάρ έπιασε τον Πελέ στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην «Σελεσάο» με 77 γκολ. Τι τρόπος και τι στιγμή για να το καταφέρει…



Επτάψυχοι Κροάτες, έστειλαν το ματς στα πέναλτι

Ο Ντάλιτς ήταν αναγκασμένος να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας τον Μπούντιμιρ στη θέση του Σόσα, ενώ στο 114’ πέρασε και τον Όρσιτς αντί του Μπρόζοβιτς. Η Βραζιλία είχε οπισθοχωρήσει αλλά μια φορά που βγήκε μπροστά για να πιέσει, το πλήρωσε με γκολ. Στο 117’ ο νεοεισελθόντας Όρσιτς βρήκε χώρο από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Πέτκοβιτς με σουτ στην κίνηση έστειλε -με βοήθεια της κόντρας- τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.



Η Βραζιλία βγήκε ξανά μπροστά στην αναζήτηση του νικητήριου γκολ και το «άγγιξε» στο 120+2’ με τον Καζεμίρο, αλλά ο Λιβάκοβιτς του είπε «όχι» από κοντά, στέλνοντας τον προημιτελικό στα πέναλτι.

Και στο τέλος νικάει η Κροατία στα πέναλτι

Το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ονειρικό για την Κροατία ευστόχησε στην πρώτη εκτέλεση με τον Βλάσιτς και αμέσως μετά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το χτύπημα του Ροντρίγκο, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με τους Ιάπωνες (σ.σ. είχε πιάσει τρία πέναλτι). Μάγιερ, Μόντριτς και Όρσιτς δεν αστόχησαν, το ίδιο και οι Καζεμίρο, Πέδρο και με το σκορ στο 4-2 ο Μαρκίνιος καλούνταν να ευστοχήσει ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία. Ωστόσο ο στόπερ της Παρί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και έτσι εξελίχθηκε σε μοιραίος αφού από τη δική του κόντρα προέκυψε και το γκολ της ισοφάρισης.

Η Κροατία έκανε το 4x4 σε διαδικασίες πέναλτι και πήρε μια ιστορική και πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά, όπου περιμένει τον νικητή του Αργεντινή-Ολλανδία. Για την Βραζιλία συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση που τη θέλει να αποκλείεται σε προημιτελικά από Ευρωπαίους μετά την κατάκτηση του τελευταίου της Μουντιάλ το 2002.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Βλάσιτς 1-0
Ροντρίγκο 1-0 (απόκρουση Λιβάκοβιτς)
Μάγιερ 2-0
Καζεμίρο 2-1
Μόντριτς 3-1
Πέδρο 3-2
Όρσιτς 4-2
Μαρκίνιος 4-2 (δοκάρι)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Κυκλοφορούν την Πέμπτη (25/4) τα εισιτήρια για τον ημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Κυκλοφορούν την Πέμπτη (25/4) τα εισιτήρια για τον ημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ
10 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Τερίμ: «Αξίζαμε να χάσουμε, μόνο ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι στον Κώτσιρα» (video)
Τερίμ: «Αξίζαμε να χάσουμε, μόνο ο διαιτητής δεν είδε το πέναλτι στον Κώτσιρα» (video)
10 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ 3 ΣΧΟΛΙΑ
Μουντιάλ 2022-Φρεντ: «Θέλω τον Μέσι να κλαίει»
Μουντιάλ 2022-Φρεντ: «Θέλω τον Μέσι να κλαίει»
09/12/2022 16:55
Μουντιάλ 2022-Σάντος: «Ο Ρονάλντο δεν μου είπε ποτέ ότι θέλει να φύγει, αφήστε τον ήσυχο»
Μουντιάλ 2022-Σάντος: «Ο Ρονάλντο δεν μου είπε ποτέ ότι θέλει να φύγει, αφήστε τον ήσυχο»
09/12/2022 15:35
Πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για την ανακοίνωση του προς της Super League 2
Πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για την ανακοίνωση του προς της Super League 2
09/12/2022 13:01
Μουντιάλ 2022: Διέρρευσε ροζ βίντεο του Γκονσάλο Ράμος και ο παίκτης κινείται δικαστικά
Μουντιάλ 2022: Διέρρευσε ροζ βίντεο του Γκονσάλο Ράμος και ο παίκτης κινείται δικαστικά
09/12/2022 12:51
Κύπελλο Ελλάδας: Αλλαγή ώρας στο Καλαμάτα - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας: Αλλαγή ώρας στο Καλαμάτα - ΠΑΟΚ
09/12/2022 12:44
Απίστευτες δηλώσεις από τον Κακά - «Ο Ρονάλντο στην Βραζιλία είναι απλά ένας χοντρός που περπατά στον δρόμο»
Απίστευτες δηλώσεις από τον Κακά - «Ο Ρονάλντο στην Βραζιλία είναι απλά ένας χοντρός που περπατά στον δρόμο»
09/12/2022 12:30
Αλ Κελαϊφί: «Θα μιλήσουμε με Μέσι αλλά και Ράσφορντ μετά το Μουντιάλ»
Αλ Κελαϊφί: «Θα μιλήσουμε με Μέσι αλλά και Ράσφορντ μετά το Μουντιάλ»
09/12/2022 11:39
Μουντιάλ: Total Football, Κέμπες, Μπέργκαμπ, Μέσι - Η γοητεία μίας ιστορικής κόντρας
Μουντιάλ: Total Football, Κέμπες, Μπέργκαμπ, Μέσι - Η γοητεία μίας ιστορικής κόντρας
09/12/2022 11:10
Προγνωστικά Euroleague: Επιλογές με τρίποντα και Εφές
Προγνωστικά Euroleague: Επιλογές με τρίποντα και Εφές
09/12/2022 08:59
Μουντιάλ 2022: Τα ειδικά στοιχήματα των συντακτών του Agones
Μουντιάλ 2022: Τα ειδικά στοιχήματα των συντακτών του Agones
09/12/2022 08:23
Περισσότερες ειδήσεις