Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Σκέψεις της FIFA να αποσύρει το πλάνο για τριμελείς ομίλους στο Μουντιάλ του 2026»

«Σκέψεις της FIFA να αποσύρει το πλάνο για τριμελείς ομίλους στο Μουντιάλ του 2026»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/12/2022 21:59
H FIFA είναι ολοένα και πιο ανοιχτή στο να απορρίψει τη νέα μορφή ομίλων με τρεις ομάδες για το Μουντιάλ του 2026, όπως αναφέρει η «Guardian». Σκέψη για 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους οργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου η απόφαση της FIFA να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων του Μουντιάλ από 32 σε 48, κάτι που θα τεθεί σε ισχύ από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Το πλάνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι οι 48 ομάδες θα χωριστούν σε 16 ομίλους των τριών ομάδων, όπου οι δύο κάθε ομίλου θα προκρίνονται στη φάση των «32». Ωστόσο υπάρχουν αρκετές δεύτερες σκέψεις μιας και αυτό το σύστημα μπορεί να οδηγήσει τις ομάδες να παίζουν την τελευταία αγωνιστική για συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θα ωφελεί και τις δύο, εις βάρος της τρίτης ομάδας του ομίλου που θα έχει ρεπό.

Αυτό είναι κάτι που θέλει να αποφύγει η FIFA και όπως έγραφε χθες το «The Athletic», η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει διαδικασία πέναλτι σε περίπτωση που τα ματς λήγουν ισόπαλα στη φάση των ομίλων, ώστε η νικήτρια ομάδα να παίρνει έναν έξτρα βαθμό.

Υπάρχει όμως και εναλλακτική, καθώς όπως αναφέρει η «Guardian», υπήρξαν συνομιλίες σε πηγαδάκια στην Ντόχα ώστε να διατηρηθούν οι τετραμελείς όμιλοι και απλά τα γκρουπ να αυξηθούν σε 12 από 8 που είναι στη σημερινή μορφή. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο 104 αγώνων με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να προκρίνονται στην επόμενη φάση μαζί με τους οχτώ καλύτερους τρίτους, σε μια φάση νοκ άουτ 32 ομάδων.

Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί και οι ενδιαφερόμενοι αναμένεται να μιλήσουν πιο επίσημα για πιθανή αλλαγή τους επόμενους μήνες. Οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ληφθεί τον επόμενο χρόνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν το τουρνουά παραταθεί για μερικές ημέρες για να χωρέσει περισσότερους αγώνες, τότε ούτε η FIFA ούτε οι μεγάλοι χορηγοί πιθανότατα θα είχαν αντίρρηση. Κι αυτό διότι θα υπάρξουν τεράστια επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις εισιτηρίων, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και όχι μόνο. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση θα ήταν πιθανό να προκαλέσει σύγκρουση της FIFA με συλλόγους και ενώσεις παικτών, δεδομένης της ευαισθησίας γύρω από το ολοένα και πιο πολυάσχολο ημερολόγιο αγώνων και της πιθανότητας οι καλύτερες ομάδες να πρέπει να παίξουν οκτώ αγώνες και όχι επτά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.