Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η FIFA σκέφτεται να βάλει διαδικασία πέναλτι στα ισόπαλα ματς στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ!

Η FIFA σκέφτεται να βάλει διαδικασία πέναλτι στα ισόπαλα ματς στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/11/2022 20:40
Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής πέναλτι που θα δίνουν έναν έξτρα βαθμό στα ισόπαλα ματς της φάσης των ομίλων στο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Το επόμενο Μουντιάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό θα περιλαμβάνει 48 ομάδες αντί για 32 και θα έχει 16 ομίλους των τριών ομάδων αντί για τους 8 ομίλους των τεσσάρων που ισχύει σήμερα.

Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα εξασφαλίζουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ, ωστόσο αυτό το σύστημα μπορεί να οδηγήσει τις ομάδες να παίζουν για συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θα ωφελεί και τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η τρίτη ομάδα του ομίλου.

Αυτό είναι κάτι που θέλει να αποφύγει η FIFA και όπως αναφέρει το έγκυρο The Athletic, η Παγκόσμια Ομοσπονδία σκέφτεται το ενδεχόμενο να λανσάρει διαδικασία πέναλτι σε περίπτωση που τα ματς λήγουν ισόπαλα στη φάση των ομίλων ώστε η νικήτρια ομάδα να παίρνει έναν έξτρα βαθμό.

Αυτό είναι σύστημα που χρησιμοποιείται στο αγγλικό Λιγκ Τρόφι και μένει να φανεί αν θα το δούμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάντως ήδη οι αντιδράσεις κατά του συγκεκριμένου ενδεχομένου είναι ουκ ολίγες λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια στα social media.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.