Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΗΠΑ-Ουαλία 1-1: Μοιρασιά και η πρόκριση μένει ανοικτή (video)

ΗΠΑ-Ουαλία 1-1: Μοιρασιά και η πρόκριση μένει ανοικτή (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
21/11/2022 23:03
Οι ΗΠΑ και η Ουαλία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική για τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ανώτερες στο πρώτο μέρος και να προηγούνται δίκαια στο 36' με ένα όμορφο γκολ του Γουεά. Από την άλλη η Ουαλία ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και έφτασε στην ισοφάριση με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπέιλ στο 82'.

Έτσι πήραν από ένα βαθμό, βλέπουν την Αγγλία να «φιγουράρει» στην κορυφή του ομίλου με τρεις πόντους και η πρόκριση παραμένει ορθάνοιχτη και για τις δύο.

Ανώτερες οι ΗΠΑ, δίκαιο προβάδισμα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την αρχή του παιχνιδιού θέλησαν να πάρουν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά έπεφταν πάνω σε μία καλά στημένη άμυνα των Ουαλών. Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το 1-0 στο 9' αλλά αρχικά η απόκρουση του Χένεσι και έπειτα το δοκάρι σε σου του Σάρτζεντ τους στέρησε το γκολ.



Η Ουαλία έψαχνε να βρει διαδρόμους είτε μέσω αντεπιθέσεων είτε στημένων φάσεων και είχε την πρώτη της τελική στο 15' με ένα σουτ του Αμπάντου, το οποίο δεν ανησύχησε τον Τέρνερ. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στη συνέχεια του παιχνιδιού, ο Πούλισικ δεν μπορούσε να πάρει προσπάθειες για τις ΗΠΑ ενώ ο Μπέιλ από την άλλη ήταν τελείως αποκομμένος στην επίθεση της ομάδας του. Ο άσος της Τσέλσι βέβαια στη μοναδική στιγμή που βρήκε χώρο στο παιχνίδι επιτέθηκε κάθετα, «πέρασε» πολύ ωραία πάσα για τον Γουεά που έφυγε ταχύτατα μέσα στην περιοχή και με όμορφο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 36'. Το γκολ αυτό πήγε στην ομάδα που το ήθελε περισσότερο και ανάγκασε την Ουαλία να αφήσει το τόσο αμυντικό στυλ που είχε από την αρχή του παιχνιδιού.



Πίεσε η Ουαλία, ήρθε η ισοφάριση

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πέιτζ προσπάθησαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να έχουν την κατοχή κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η είσοδος του Μουρ τους έδωσε ένα στήριγμα στην επίθεση και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού. Η πρώτη στιγμή βέβαια που απείλησαν ήταν στο 65' όταν ο Ντέιβις έκανε την κεφαλιά-ψαράκι και υποχρέωσε τον Τέρνερ σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μουρ πήδηξε ψηλότερα απ' όλους στο κόρνερ όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τέρνερ που έκανε μία λανθασμένη έξοδο.



Οι ΗΠΑ με τις αλλαγές του Μπερχάλτερ προσπάθησαν να βάλουν περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι τους στα τελευταία λεπτά προκειμένου να βρουν ένα δεύτερο τέρμα και να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Έβρισκαν περισσότερο χώρο πλέον στις αντεπιθέσεις, είχαν δύο τελικές προσπάθειες με τους Ράιτ και Άαρονσον αλλά οι κεφαλιές τους ήταν αρκετά άστοχες.

Στο 80' 'ομως ένα «άτσαλο» μαρκάρισμα του Ζίμερμαν πάνω στον Μπέιλ μέσα στην περιοχή, έστειλε τον αρχηγό των Ουαλών στην άσπρη βούλα και αυτός με μία ωραία εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Τέρνερ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.



Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους εμφανώς ανεβασμένους στο δεύτερο μέρος Ουαλούς όμως και οι ΗΠΑ θέλησαν να βγουν πλέον περισσότερο μπροστά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ουαλία να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις και στο 89' ο Τζόνσον έφυγε από τα δεξιά αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Τέρνερ.

Στα τελευταία λεπτά και στα εναπομείναντα εννιά των καθυστερήσεων δεν σημειώθηκε άλλη μεγάλη φάση και έτσι οι δύο ομάδες «έφυγαν» ισόπαλες για τα αποδυτήρια.

ΗΠΑ (Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (74' Γέντλιν) , Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, Μούσα (74' Ακόστα), Άνταμς, ΜακΚένι (66' Άαρονσον), Γουεά (88' Μόρις), Σάρτζεντ (74' Ράιτ) , Πούλισικ

Ουαλία (Πέιτζ) :Χένεσι, Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Αμπάντου (90+5' Μόρελ), Ράμσεϊ, Γουίλιαμς (79' Τζόνσον), Γουίλσον (90+3' Τόμας), Μπέιλ, Τζέιμς (46' Μουρ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.