Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Στην τηλεόραση του Ιράν έκοψαν τα πλάνα από τις διαμαρτυρίες των παικτών

Μουντιάλ 2022: Στην τηλεόραση του Ιράν έκοψαν τα πλάνα από τις διαμαρτυρίες των παικτών

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/11/2022 21:13
Η εθνική τηλεόραση του Ιράν απέκρυψε την άρνηση των παικτών της ομάδας να τραγουδήσουν τον Εθνικό ύμνο πριν την έναρξη του αγώνα με την Αγγλία, δείχνοντας πλάνα από τις εξέδρες.

Οι παίκτες της Εθνικής Ιράν στάθηκαν στο πλευρό των γυναικών της ασιατικής χώρας και γι' αυτόν το λόγο δεν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, πριν την έναρξη του αγώνα με την Αγγλία για την πρεμιέρα του δευτέρου ομίλου του Μουντιάλ.

Παρόλα αυτά, η στάση των παικτών λογοκρίθηκε από την εθνική τηλεόραση του Ιράν. Όπως αποκαλύπτει το έγκυρο «The Athletic», το οποίο επικαλείται αρκετές πηγές από Ιρανούς που ζήτησαν να μην δημοσιευτεί το όνομα τους για την δική τους ασφάλεια, η εθνική τηλεόραση σταμάτησε τη ζωντανή μετάδοση αφού είδε την αντίδραση των πρώτων τριών ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο. Αντί αυτού, η τηλεόραση της χώρας έδειχνε πανοραμική άποψη του γηπέδου παρά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ συνεχίζονταν κανονικά η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα κόβονταν ο ήχος όταν ακούγονταν συνθήματα κατά του καθεστώτος από τους οπαδούς του Ιράν που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Η συμμετοχή του Ιράν έρχεται σε μια περίοδο τεράστιων αναταράξεων στη χώρα, με μεγάλες διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών, με την κατηγορία ότι φορούσε πολύ χαλαρά την μαντίλα της. Τουλάχιστον 348 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ομάδες παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ άλλοι 15.900 έχουν τεθεί υπό κράτηση. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δικαστήριο στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, εξέδωσε την πρώτη θανατική ποινή σε ένα άτομο που συνελήφθη για συμμετοχή στις διαδηλώσεις.


Μουντιάλ 2022: Στην τηλεόραση του Ιράν έκοψαν τα πλάνα από τις διαμαρτυρίες των παικτών

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.