Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουγγαρία - Ελλάδα 2-1: Προβλημάτισε και «λύγισε» στις καθυστερήσεις η «γαλανόλευκη»

Ουγγαρία - Ελλάδα 2-1: Προβλημάτισε και «λύγισε» στις καθυστερήσεις η «γαλανόλευκη»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/11/2022 23:13
Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 2-1 από την Ουγγαρία σε φιλική αναμέτρηση στο «Φέρεντς Πούσκας» στην Βουδαπέστη έχοντας συνολικά κακή εικόνα για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά το ισόπαλο 2-2 με την Μάλτα.

Το γκολ του Σάλαϊ στο 19' ισοφάρισε στο 81' ο Τάσος Μπακασέτας με πέναλτι, που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος, με την «γαλανόλευκη» που στο μεγαλύτερο μέρος του ματς πιέστηκε και δεν είχε τον έλεγχο, να... ζωντανεύει στο τέλος δημιουργώντας προϋποθέσεις ακόμα και για δεύτερο γκολ, μέχρι που ο Κάλμαρ, που πέρασε αλλαγή προς το τέλος του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90'+3' νίκησε τον Πασχαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Έτσι οι Ούγγροι έκαναν δώρο την νίκη στο Μπάλας Τζούτζακ που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, καθώς μετά από 108 εμφανίσεις, ξεκινώντας από το 2007, με την εθνική του ομάδα έδωσε σήμερα το τελευταίο του ματς φορώντας το εθνόσημο.

Έπειτα από ένα μοιρασμένο ξεκίνημα στο ματς, οι Ούγγροι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κάλουμ Στάιλς έκανε την κίνηση στα αριστερά, γύρισε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και με ωραίο σουτ στην κίνηση ο Σάλαϊ έκανε το 1-0.

Οι διεθνείς μας πήραν την κατοχή της μπάλας, όμως έλειπε η έμπνευση κι η δημιουργία. Αντίθετα, στο 28', οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα το δυνατό, μακρινό σουτ του Τζούτζακ. Ο τελευταίος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά στο 39', αλλά το μονοκόμματο πλασέ του σκόρερ Σάλαϊ βρήκε εκ νέου σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη.

Η Ελλάδα μπήκε πιο ορεξάτα στο δεύτερο μέρος, με τον Γιώργο Μασούρα να απειλεί με το αριστερό στο 48', έπειτα από ενέργεια του Μπακασέτα. Ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να απλώσει το κορμί του για να αποκρούσει το σουτ του Μάρτιν Άνταμ στο 74', για να έρθει το κερδισμένο πέναλτι πέντε λεπτά μετά για την Ελλάδα, σε μαρκάρισμα του Στάιλς στον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής ανέλαβε την εκτέλεση, πετυχαίνοντας το δέκατο γκολ του με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Οι Ούγγροι «σάστισαν» με την Εθνική να παίρνει τα πάνω της και να απειλεί με δεύτερο γκολ στο 90'+1' με τον Φούντα να σουτάρει στην κίνηση αλλά τον Ντίμπουζ να μπλοκάρει στα θερά και δύο λεπτά μετά ήρθε η «μαχαιριά» από τον Κάλμαρ, που εκτέλεσε όμορφο το φάουλ με τον Πασχαλάκη να κάνει αντίθετη κίνηση δεχόμενος το δεύτερο καθοριστικό γκολ που έφερε την ήττα.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Ντιμπούζ (90'+2' Ζάπανος), Μπότκα (71' Λανγκ), Όρμπαν, Σαλάι, Φιόλα, Κερκέζ, Νάγκι (53' Νάγκι), Στάιλς, Τζούτζακ (53' Άνταμ), Σομποσλάι (90'+2' Κάλμαρ), Σάλαϊ (71' Νταρντάι).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Γιαννούλης (68' Κυριακόπουλος), Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (68' Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης (87' Παπανικολάου), Μασούρας (87' Δουβίκας), Ιωαννίδης (61' Φούντας), Μάνταλος.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.