Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-1: Πάλεψε γενναία ο Στέφανος αλλά «λύγισε» στις λεπτομέρειες (video)

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-1: Πάλεψε γενναία ο Στέφανος αλλά «λύγισε» στις λεπτομέρειες (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
5/11/2022 20:02
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά του Masters του Παρισιού, ωστόσο «λύγισε» στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ και ηττήθηκε 2-1 (6-2, 3-6, 7-6 (4))

Η προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν σπουδαία και κοίταξε στα μάτια τον τεράστιο Σέρβο ο οποίος χρειάστηκε να φτάσει στα όριά του για να κάμψει την αντίσταση του 24χρονου Τσιτσιπά και μάλιστα αμέσως μετά το φινάλε ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Στον τελικό ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες συμβάδιζαν και κρατούσαν το σερβίς τους με επιτυχία μέχρι το πέμπτο γκέιμ. Στο έκτο ήταν ο Τζόκοβιτς εκείνος ο οποίος έφτασε στο «μπρέικ». Ο Τσιτσιπάς έχασε την ψυχραιμία του και ο «Νόλε» δεν άφησε τα λάθη του ανεκμετάλλευτα, φτάνοντας σε δεύτερο συνεχόμενο «μπρέικ» και κερδίζοντας άνετα με 6-2 το πρώτο κομμάτι του αγώνα.



Ο Έλληνας πρωταθλητής πάντως δεν είχε την παραμικρή διάθεση να τα παρατήσει και το απέδειξε στο δεύτερο σετ. Εκεί κράτησε το δικό του σερβίς σε όλες τις περιπτώσεις κι αναζήτησε το «μπρέικ».



Το πέτυχε στο πέμπτο γκέιμ και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε το δικό του σερβίς και στο ένατο γκέιμ «έσπασε» ξανά το σερβίς του σπουδαίου σέρβις, κλείνοντας το σετ με 6-3 και ισοφαρίζοντας 1-1 μέσα σε αποθέωση.



Τα πάντα θα κρίνονταν στο τρίτο και καθοριστικό σετ που θα έδινε στο νικητή, το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό της Κυριακής (6/11).



Κανείς από τους δύο αθλητές δεν είχε την παραμικρή διάθεση να κάνει πίσω και να αφήσει τον αντίπαλό του να κερδίσει.

Ο Τζόκοβιτς απείλησε σοβαρά σε δύο περιπτώσεις το σερβίς του Τσιτσιπά, με τον 24χρονο Έλληνα τενίστα να αντέχει.

Κάπως έτσι οι δυο τους οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, εκεί όπου πλέον τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες.

Στους έξι πρώτους πόντους οι δυο τους πήραν από τρία σερβίς τους, αμέσως όμως μετά την αλλαγή πλευράς ο Στέφανος έκανε το μίνι «μπρέικ» για να προηγηθεί 4-3 και να πλησιάσει στη νίκη.

Ο «Νόλε» όμως με φοβερό χτύπημα στη γραμμή, ισοφάρισε σε 4-4 και ισορρόπησε ξανά την κατάσταση. Ακολούθησε ένα αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά και ο Σέρβος προσπέρασε 5-4, έχοντας δύο σερβίς για να «κλειδώσει» τη νίκη.



Δεν λάθεψε και κερδίζοντας 7-4, προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Χόλγκερ Ρούνε.

Ο τελευταίος νωρίτερα είχε κερδίσει εύκολα στον πρώτο ημιτελικό τον Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ.

Δείτε τα highlights του μεγάλου αγώνα του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.