Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κροατία-Ελλάδα 85-89: Ξεκίνημα με το δεξί με τρομερούς Γιάννη και Ντόρσεϊ! (video)

Κροατία-Ελλάδα 85-89: Ξεκίνημα με το δεξί με τρομερούς Γιάννη και Ντόρσεϊ! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/9/2022 20:06
Η Ελλάδα στην πρεμιέρα της στο Eurobasket επικράτησε με 89-85 της Κροατίας έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Ντόρσεϊ ενώ ο Γιάννης έδειξε για άλλη μία φορά γιατί θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 μπλοκ, έχοντας καθοριστική συμβολή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα όπου και μέτρησε 5 πόντους και 2 τάπες. Συγκλονιστικός και ο Ντόρσεϊ που ξεκίνησε το παιχνίδι με 4/4 τρίποντα και σταμάτησε επίσης στους 27 πόντους.

Κακό ξεκίνημα, αντεπίθεση και διαφορά

Η Ελλάδα δεν είχε στη διάθεση τους τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο και έτσι ξεκίνησε με τον Γιάννη στη θέση 5 και τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Θανάση.

Η Κροατία μπήκε πιο καλά στο παρκέ εκμεταλλεύτηκε τα miss match και έχτισε ένα σερί 7-0. Η Ελλάδα άρχισε όμως να παίζει καλή άμυνα, έβγαλε ωραίες φάσεις και με τον Ντόρσεϊ να είναι «ζεστός» πίσω από τα 6,75 βρέθηκε μπροστά με 12-22. Η πρώτη περίοδος έληξε με την ομάδα του Ιτούδη να είναι μπροστά στο σκορ με 8 πόντους (16-24) με τον Γιάννη να κάθεται στον πάγκο στα 3' 36'' πριν το τέλος.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και την άμυνα της να είναι και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση, η Ελλάδα άρχισε να χτίσει διαφορά και έφτασε στο +18 (24-42) στο τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η Κροατία με τους Χεζόνια και Μπογκντάνοβιτς να έχουν όλο το βάρος στην επίθεση προσπαθούσαν να μειώσουν την διαφορά και να βάλουν την ομάδα τους στο παιχνίδι όμως η Ελλάδα ήταν αρκετά εύστοχη και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ να είναι στο 30-46.Μείωση η Κροατία, «μίλησε» στο τέλος ο Γιάννης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε θυμίζοντας λίγο το πρώτο, με την Κροατία να είναι και πάλι καλύτερη και να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά. Γύρισε την άμυνα της σε ζώνη, η Ελλάδα ήταν αρκετά άστοχη και στα 3'04' πριν το τέλος της περιόδου ο Σμιθ ευστόχησε σε τρίποντο για να μειώσει την διαφορά στους τέσσερις πόντους. Αμέσως μετά ήρθε και το 60-62 αλλά ο Ντόρσεϊ με το πέμπτο του εύστοχο τρίποντο έδωσε και πάλι έναν μικρό αέρα.

Η άμυνα της Ελλάδας λειτούργησε και πάλι σωστά στα εναπομείναντα λεπτά, ο Γιάννης βρήκε χώρο, έφτασε τους 20 πόντους και η 3η περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 62-70. Στην τελευταία περίοδο η Κροατία προσπάθησε να κάνει άλλη μία αντεπίθεση, οι επιλογές της Ελλάδας στην επίθεση ήταν κακές και ένα τρίποντο του Σίμον πέντε λεπτά πριν το τέλος έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (73-77). Ο Ντόρσεϊ όμως με ένα τρομερό καλάθι και αμέσως μετά ο Αγραβάνης ανέβασαν την διαφορά στους οκτώ.

Η Κροατία μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι στα 2' 15'' πριν το τέλος με το σκορ να πηγαίνει στο 80-84. Στα 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Σίμον έφερε το παιχνίδι στο καλάθι (82-84), η Ελλάδα έκανε λάθος στην επόμενη επίθεση της όμως στη συνέχεια ο Γιάννης έκανε τάπα στον Ζούμπατς και στην εξέλιξη της φάσης κάρφωσε ανάποδα για το 82-86!

Ο δις MVP του NBA βέβαια δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη, είχε και τρίτο μπλοκ αυτή την φορά πάνω στον Σιμόν και στο τρανζίσιον κέρδισε καλάθι και φάουλ γράφοντας το 82-89. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σμιθ ευστόχησε σε τρίποντο και διαμόρφωσε το τελικό 85-89.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:16-24, 30-46, 62-70, 85-89














Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.