Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: Πρώτο «στοπ» στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: Πρώτο «στοπ» στην Τρίπολη

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
29/8/2022 21:00
Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και έτσι είχε την πρώτη του φετινή απώλεια στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Αρκάδων και στις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Παπαδόπουλο.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι, προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις αλλά δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες. Έχουν παράπονα από την διαιτησία του Καραντώνη για ένα ακυρωθέν γκολ στο δεύτερο μέρος με τον Ηρακλή Μεταξά να αφήνει στο τέλος του παιχνιδιού κάποιες αιχμές για το σφύριγμα.

«Σφιχτή» άμυνα από τον Αστέρα, δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός

Ο Αστέρας φάνηκε από την αρχή πως μπήκε στο παιχνίδι έχοντας πρώτα στο μυαλό του την οργάνωση της άμυνας του και στο πρώτο ημίχρονο το πλάνο του δούλεψε με πολύ καλό τρόπο. Ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε μάλιστα με ένα σουτ του Μπαράλες στο 3' που ήταν άστοχο, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική φάση του στο πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε ωραία αλλά δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα του Αστέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη τελική των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκε στο 25' με ένα άστοχο σουτ του Χουάνγκ ενώ στο 38' ο Ζινγκερνάγκελ προσπάθησε να απειλήσει από μακριά χωρίς όμως επιτυχία. Πέντε λεπτά μετά ο Εμβιλά με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Μασούρα που είχε κάνει καλή κίνηση αλλά η κεφαλιά του Έλληνα εξτρέμ κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.Την καλύτερη του στιγμή ωστόσο ο Ολυμπιακός την είχε στις καθυστερήσεις όταν Ελ Αραμπί βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή, γύρισε πολύ ωραία το σώμα του αλλά το σουτ του κόντραρε πάνω στον Ατιένθα και κατέληξε σε κόρνερ.

Φλύαρη υπεροχή και λίγες ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και έψαξε από την αρχή το γκολ που του έδιωχνε το άγχος από τα πόδια. Έκλεισε και πάλι τον Αστέρα στο μισό του γηπέδου και είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Χουάνγκ στο 58' αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 64' όμως ήταν ο Αστέρας αυτός που βγήκε μπροστά και κατάφερε μάλιστα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ του Ατιένθα αλλά τον διαιτητή Καραντώνη να σφυρίζει φάουλ του Μπενίτο πάνω στον Άβιλα με τον VAR να συμφωνεί με την απόφαση του Έλληνα διαιτητή.

Το παιχνίδι στη συνέχεια είχε αρκετές μονομαχίες και δυνατά μαρκαρίσματα, με τους παίκτες του Μεταξά να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν χωρίς επιτυχία τις αντεπιθέσεις και αυτούς του Κορμπεράν να ψάχνουν διαδρόμους για την εστία του Παπαδόπουλου. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν

Στο 84' ο Βαλμπουενά έκανε μία πολύ καλή ενέργεια από τα δεξιά, βρήκε με ωραία σέντρα τον Ελ Αραμπί στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η κεφαλιά του Μαροκινού πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα οι δύο Χουάνγκ συνεργάστηκαν μεταξύ τους, με τον Ουί Τζο να γυρνάει μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του να καταλήγει πάνω από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ελ Αραμπί να είναι άστοχος σε μια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στις καθυστερήσεις.

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καρμόνα (46' Μπενίτο), Ατιένθα, Κάστανο, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (71' Ριέρα), Μουνάφο (11' Ρούμπεν Γκαρσία) Μπερτόγλιο (61'Ζουκάνοβιτς), Τιλίκα (61΄Μπαρτόλιο), Μπαράλες

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (81' Κούντε), Ινμπόμ Χουάνγκ Ιν Μπομ, Ραντζέλοβιτς (69' Γκάρι Ροντρίγκεζ), Ζινγκερνάγκελ (60' Βαλμπουενά), Μασούρας (70' Ουί Τζο Χουάνγκ), Ελ Αραμπί

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.