Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Τσόλακ έστειλε την Ρέιντζερς στους ομίλους (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Τσόλακ έστειλε την Ρέιντζερς στους ομίλους (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/8/2022 23:58
Η Ρέιντζερς με γκολ του Τσόλακ (60’) κέρδισε με 1-0 την Αϊντχόφεν μέσα στην Ολλανδία και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Γλασκόβη εξασφάλισε την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια! Δεν τα κατάφερε η Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα-Σιώπη, 0-0 με την Κοπεγχάγη του Ζέκα και οι Δανοί στους ομίλους μετά το 2-1 του πρώτου ματς!

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12 η Ρέιντζερς θα δώσει ξανά το «παρών» στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Σκωτσέζοι επικράτησαν με 1-0 της Αϊντχόφεν στην Ολλανδία και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Άιμπροξ» «σφράγισαν» την πρόκριση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «Γκερς» ήταν ο Αντόνιο Τσόλακ. Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ, που με δύο γκολ πέρσι στο «Άιμπροξ» απέκλεισε την Ρέιντζερς στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ως παίκτης της Μάλμε, ήταν αυτός που χάρισε την μεγάλη πρόκριση στην ομάδα της Γλασκόβης.

Η Ρέιντζερς είχε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους αλλά απειλούσε κυρίως με στατικές φάσεις και δεν κατέγραψε τη μεγάλη ευκαιρία, με εξαίρεση ένα σουτ του Λάνστραμ που πέρασε λίγο άουτ. Στον αντίποδα, η Αϊντχόφεν ανέβασε την πίεση της στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου, έχοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Στο 39’ ο Σανκαρέ αστόχησε ανενόχλητος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στο 43’ ο Ντε Γιονγκ πλάσαρε από κοντά υπό πίεση πάνω στον ΜακΚλάφλιν ενώ στο 44’ ο Γκάκπο βρέθηκε απέναντι από τον Σκωτσέζο γκολκίπερ αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Σκωτσέζοι μπήκαν πιο πιεστικά, είχαν δοκάρι στο 57’ με τον Λόρενς και τρία λεπτά μετά κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Τίλμαν έκλεψε την μπάλα από τον Ραμάλιο και έδωσε πάρε-βάλε στον Τσόλακ ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Αϊντχόφεν, που στο ημίχρονο έχασε με τραυματισμό τον Ντε Γιονγκ, τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά στο 67’ χρειάστηκε την επέμβαση του γκολκίπερ της σε σουτ του Τίλμαν για να αποφύγει το 2-0. Η ίδια απάντησε με δύο σουτ των Μαξ (72’) και Γκάκπο (74’) αλλά στα εναπομείναντα λεπτά η πίεση της δεν απέδωσε καρπούς.

Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνχοστ αναδείχθηκε νικητής στην ολλανδική μάχη των πάγκων με αντίπαλο τον Ρουντ Φαν Νίστελροοι, οδηγώντας την Ρέιντζερς στους ομίλους μετά από απουσία 12 ετών. Έτσι η Σκωτία απέκτησε διπλή εκπροσώπηση στους ομίλους, αφού εκεί βρίσκεται ήδη ως πρωταθλήτρια Σκωτίας η Σέλτικ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.