Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα-Κροατία 9-7: Έγραψε ξανά ιστορία η «γαλανόλευκη» και πήρε το χάλκινο μετάλλιο (video)

Ελλάδα-Κροατία 9-7: Έγραψε ξανά ιστορία η «γαλανόλευκη» και πήρε το χάλκινο μετάλλιο (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
3/7/2022 16:34
Η Εθνική Ανδρών στο πόλο νίκησε στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης την Κροατία με 9-7 και θα ανέβει στο βάθρο για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου κόντρα στα προγνωστικά εξασφάλισαν το χάλκινο μετάλλιο για τρίτη φορά, μετά το 2005 στο Μόντρεαλ και το 2015 στο Καζάν.

Και μάλιστα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την ατυχία να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο βασικά στελέχη του. Η γνωστή απουσία του τερματοφύλακα Μανώλη Ζερδεβά δεν ήταν η μοναδική, καθώς έμεινε εκτός και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Και οι δέκα πολίστες που αγωνίστηκαν ήταν εκπληκτικοί κι έδωσαν τα πάντα, με τον γκολκίπερ Παναγιώτη Τζωρτζάτο να βγαίνει μπροστά και να πραγματοποιεί σωρεία μεγάλων επεμβάσεων που βοήθησαν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου.

Ο αγώνας

Στο πρώτο οκτάλεπτο οι άμυνες ήταν εκείνες που κυριάρχησαν και το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα «κλειστό». Η «γαλανόλευκη» πάντως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω με τον Κάκαρη να εκμεταλλεύεται μία ωραία συνεργασία και να εκτελεί από κοντά για το 1-0. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα στο 8' κι όλα έδειχναν ότι ο μικρός τελικός θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Με την έναρξη του δεύτερου κομματιού της αναμέτρησης η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αύξησε το προβάδισμά της. Η μπάλα πέρασε σε θέση φουνταριστού και ο Κάκαρης με υπέροχη ενέργεια «έγραψε» το 2-0. Το μομέντουμ ήταν με το μέρος των διεθνών και ο Σκουμπάκης με ωραίο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το... ρεσιτάλ της «γαλανόλευκης» συνεχιζόταν με τον Αργυρόπουλο-Κανακάκη να εκτελεί κι αυτός τον Μπίγιατς για το 4-0.


Η αντίδραση από τα «μπαρακούντα» ήρθε με τον Μπούκιτς να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω και να μειώσει σε 4-1, με κάτι παραπάνω από τρία λεπτά για το ημίχρονο. Ο Φουντούλης σ' εκείνο το σημείο πήρε το «όπλο» του και με γκολ στον παίκτη παραπάνω πέτυχε το 5-1. Οι παίκτες του Ίβιτσα Τούτσακ είχαν βρει ρυθμό πάντως και μείωσαν σε 5-2 με τον Φάτοβιτς. Μάλιστα κέρδισαν και πέναλτι αλλά ο Τζωρτζάτος απέκρουσε την εκτέλεση του Χάρκοφ και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα και την αλλαγή πλευρών με 5-3, καθώς ο Ζούβελα μείωσε στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική, καθώς ο Μπούκιτς στον παίκτη παραπάνω μείωσε σε 5-4 και ο μικρός τελικός έγινε ξανά ντέρμπι. Ωστόσο η Ελλάδα βρήκε μία λύση με τον Κάκαρη να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα στον παίκτη παραπάνω για το 6-4. Η «γαλανόλευκη» αύξησε ξανά το προβάδισμά της εκμεταλλευόμενη εκ νέου τον παίκτη παραπάνω με τον Αργυρόπουλο-Κανακάκη να πετυχαίνει το 7-4.

Η Εθνική δεν σταμάτησε εκεί και με ακόμα ένα γκολ στον παίκτη παραπάνω ξέφυγε ξανά με διαφορά τεσσάρων τερμάτων για το 8-4. Οι Κροάτες πάντως έδωσαν μία απάντηση και μείωσαν σε 8-5 με τέρμα του Χάρκοφ και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το τρίτο κομμάτι του μικρού τελικού.

Οι Κροάτες μείωσαν εκ νέου στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου σε 8-6 αλλά η Εθνική με πολύ καλή άμυνα κατόρθωσε να μην τους επιτρέψει να πλησιάσουν περισσότερο. Και μάλιστα δεν αρκέστηκε σε αυτό, καθώς με γκολάρα του Γενηδουνιά περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε «κλείδωσε» τη νίκη, καθώς το 9-6 δεν θα μπορούσε να ανατραπεί.





Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν στο τελικό 9-7 με τον Βρλιτς, με την Εθνική να θριαμβεύει στη Βουδαπέστη και να τερματίζει στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.



Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Γούβης, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1

Κροατία (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Πόπαντιτς, Μπούριτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς 2, Βουκίτσεβιτς, Ζούβελα 1, Μάρινιτς Κράγκιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοφ 1

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.