Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Wimbledon: Ο Κύργιος έβαλε τέλος στις ελπίδες του Τσιτσιπά για διάκριση (video)

Wimbledon: Ο Κύργιος έβαλε τέλος στις ελπίδες του Τσιτσιπά για διάκριση (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/7/2022 23:18
Η φετινή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon σταμάτησε στον τρίτο γύρο, καθώς παρά τη μεγάλη προσπάθειά του κόντρα στον Νικ Κύργιο, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του τελευταίου με 3-1 σετ (7-6(2), 4-6, 3-6, 6-7 (7)) και δεν βρέθηκε στους «16» του Γκραν Σλαμ του Λονδίνου για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έκανε σπουδαία προσπάθεια αλλά δεν κατόρθωσε να «σπάσει» ούτε μία φορά το σερβίς του Αυστραλού αντιπάλου του και μοιραία ηττήθηκε. Πλέον θα πρέπει να στραφεί στις επόμενες υποχρεώσεις του και θα πρέπει παράλληλα να περιμένει ακόμα ένα χρόνο για να αναζητήσει τη διάκριση στο Λονδίνο.

Από την άλλη ο Κύργιος θα συνεχίσει στους «16» κόντρα στον 20χρονο Αμερικανό Μπράντον Νακασίμα.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε μία «μάχη» υπομονής στην οποία νικητής αναδείχθηκε νικητής ο Έλληνας πρωταθλητής. Οι δύο αντίπαλοι κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους σε όλες τις περιπτώσεις με τον Αυστραλό να είναι πιο απειλητικός. Παρ' όλα αυτά τα πάντα θα κρίνονταν στο τάι μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν σαφώς ανώτερος, φτάνοντας εύκολα στο 7-2 και κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Τα νεύρα του Κύργιου είχαν κάνει την εμφάνισή τους και ήταν φανερό σε κάθε διακοπή, καθώς μιλούσε ασταμάτητα στο διαιτητή και παραπονιόταν για όλα. Ο Έλληνας τενίστας δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα και το «πλήρωσε». Μέχρι το ένατο γκέιμ οι δύο αθλητές είχαν κρατήσει ξανά το σερβίς τους, όμως μετά από παιδαριώδη λάθη του Τσιτσιπά, ο Κύργιος έκανε το πρώτο «μπρέικ» του αγώνα και πήρε το σετ με 6-4 ισοφαρίζοντας.Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενόχλησε τον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή κι εκτόξευσε ένα μπαλάκι προς την εξέδρα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρει νέα ευκαιρία για να διαμαρτυρηθεί ο Κύργιος, ζητώντας την αποβολή του Τσιτσιπά, τονίζοντας ότι στο παρελθόν ο Τζόκοβιτς είχε κάνει κάτι αντίστοιχο και είχε αποβληθεί. Βέβαια αυτό είχε συμβεί στο US Open και όχι στο Wimbledon.

Το μομέντουμ πάντως είχε πια γυρίσει με το μέρος του 27χρονου Αυστραλού κι εκείνος δεν το άφησε να πάει χαμένο. Μόλις στο τέταρτο γκέιμ του δεύτερου σετ «έσπασε» ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για το 4-1. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει και δεν τα κατάφερε, χάνοντας το τρίτο σετ με 6-3 και παράλληλα χάνοντας και την ψυχραιμία του.

Στο πρώτο γκέιμ του τέταρτου σετ ο Κύργιος σε μία προσπάθειά του γύρισε το πόδι του αλλά μετά το αρχικό σοκ φάνηκε να πατάει καλά και συνέχισε. Στο έβδομο γκέιμ με τον Τσιτσιπά να σερβίρε, ο Κύργιος βρέθηκε σε διπλό «μπρέικ» πόιντ όμως η αντίδραση του Έλληνα τενίστα ήταν άψογη και κράτησε το σερβίς του παίρνοντας προβάδισμα 4-3. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ μάλιστα ήταν η σειρά του να βρεθεί σε τριπλό «μπρέικ» πόιντ, όμως ο Κύργιος με διαδοχικά φοβερά σερβίς πήρε πέντε σερί πόντους και ισοφάρισε 4-4.

Ακολούθησε μία μικρή διακοπή περίπου δέκα λεπτών προκειμένου να κλείσει η οροφή του κορτ λόγω βροχής και όλα ήταν στην «κόψη του ξυραφιού».

Αμέσως μετά την επανέναρξη ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και βρέθηκε σε σετ πόιντ στο σερβίς του Κύργιου. Δεν κατάφερε όμως να το εκμεταλλευτεί και ο Αυστραλός ισοφάρισε 5-5. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και το τέταρτο σετ θα κρινόταν κι αυτό στο τάι μπρέικ όπως είχε συμβεί με το πρώτο.

Το τάι μπρέικ ήταν συγκλονιστικό, με τους δύο αθλητές να προσφέρουν σπουδαίο τένις στο κοινό. Αμφότεροι «άγγιξαν» τη νίκη σε αυτό το κομμάτι του μας αλλά τελικά ο Κύργιος ήταν εκείνος που χαμογέλασε με 9-7 και πήρε και μαζί την πρόκριση για τους «16».

Εκεί θα κληθεί να ξεπεράσει το «εμπόδιο» του Μπράντον Νακασίμα από τις ΗΠΑ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.