Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στο Μουντιάλ η Αυστραλία, απέκλεισε το Περού στα πέναλτι! (video)

Στο Μουντιάλ η Αυστραλία, απέκλεισε το Περού στα πέναλτι! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2022 00:17
Η Αυστραλία με πρωταγωνιστή τον αναληρωματικό γκολκίπερ Ρεντμέιν επικράτησε του Περού στα πέναλτι (5-4, 0-0 κ.δ. & παρ.) στο διηπειρωτικό μπαράζ και «σφράγισε» το προτελευταίο εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Για 5η διαδοχική φορά, η Αυστραλία θα δώσει το «παρών» σε τελική φάση Μουντιάλ. Οι «σόκερος» επικράτησαν του Περού στη διαδικασία των πέναλτι (5-4, 0-0 κ.δ. & παρ.) στο διηπειρωτικό μπαράζ που διεξήχθη στο Κατάρ και θα επιστρέψει στο Εμιράτο τον Νοέμβριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού των Αυστραλών, Γκρέιαμ Άρνολντ να αποσύρει τον βασικό γκολκίπερ Ράιαν για τον Ρέντμέιν λίγο πριν το φινάλε της παράτασης αποδείχθηκε σωστή. Ο 33χρονος γκολκίπερ της Σίδνεϋ ΦΚ έκανε... σόου χορεύοντας στη γραμμή του τέρματος σε κάθε εκτέλεση των Περουβιανών ώστε να αποσπάσει την προσοχή τους και η τακτική που απέδωσε καρπούς. Ο Αντβίνκουλα σημάδεψε το δοκάρι, προτού ο Βαλέρα δει τον 33χρονο γκολκίπερ να αποκρούει την εκτέλεση του και η Αυστραλία με συνολικό σκορ 5-4 «σφράγισε» το εισιτήριο. Μάλιστα οι «σόκερος» είχαν αστοχήσει στο δικό τους πρώτο πέναλτι με τον Μπόιλ αλλά η συνέχεια τους βρήκε θριαμβευτές.

Το παιχνίδι δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αφού καμία ομάδα δεν θέλησε να πάρει ρίσκα με καμία ομάδα να μη δημιουργεί ευκαιρία στα πρώτα 80 λεπτά. Η Αυστραλία ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας δύο καλές ευκαιρίες με προσπάθειες του Χρούστιτς κι άλλη μία με τον Μπέχιτς. Το Περού κατέγραψε την πρώτη του τελική στην εστία στο 98’ με ένα μακρινό σουτ του Φλόρες το οποίο έλεγξε ο Ράιαν. Ο Φλόρες είχε και δοκάρι με κεφαλιά λίγο πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στη ρωσική ρουλέτα.







Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του ζευγαριού είχε κληρωθεί στον 4ο όμιλο κι έτσι η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει τις Γαλλία, Δανία και Τυνησία. Απομένει πλέον μια θέση για το Μουντιάλ του Κατάρ που θα κριθεί την Τρίτη (14/6) στο δεύτερο διηπειρωτικό μπαράζ ανάμεσα σε Κόστα Ρίκα και Νέα Ζηλανδία. Ο νικητής θα παίξει στον 5ο όμιλο με Ισπανία, Γερμανία και Ιαπωνία.

Για πρώτη φορά η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC) θα εκπροσωπηθεί σε Μουντιάλ από έξι ομάδες (Κατάρ, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία, Ν.Κορέα, Αυστραλία). Η Αυστραλία ανήκει στην Ωκεανία αλλά από το 2006 η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου συμμετέχει στα τουρνουά της AFC και όχι της OFC (Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ωκεανίας) προκειμένου να έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.