Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουαλία-Ουκρανία 1-0: Το παραμύθι έχει «Δράκους» και αυτοί πάνε στο Μουντιάλ! (video)

Ουαλία-Ουκρανία 1-0: Το παραμύθι έχει «Δράκους» και αυτοί πάνε στο Μουντιάλ! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/6/2022 20:56
Η Ουαλία με ένα αυτογκόλ του Γιαρμολένκο και με ήρωα τον τερματοφύλακα της Χένεσι επικράτησε με 1-0 της Ουκρανίας και πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οι «Δράκοι» θα βρεθούν έτσι για δεύτερη φορά σε μία τελική φάση Μουντιάλ με την πρώτη να είναι το μακρινό 1958. Η παρέα του Μπέιλ, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ από όπου προήλθε και το 1-0, δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της είχε όμως σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα της που σταμάτησε κάθε προσπάθεια των Ουκρανών.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν διάθεση να επιτεθούν, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά η καλή μέρα του αντίπαλου τερματοφύλακα και η δική τους αστοχία τους στέρησαν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Την υπεροχή η Ουκρανία, το γκολ η Ουαλία

Η Ουκρανία θέλησε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 4' με ένα φάουλ του Μαλινόφσκι το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Χένεσι. Η Ουαλία θέλησε να απαντήσει λίγο μετά με τον Νίκο Γουίλιαμς αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στην αρχή είχαν τον έλεγχο. Στο 12' μάλιστα σημείωσαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία όταν ο Γιάρεμτσουκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά είδε τον Χένεσι να σταματάει το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.

Ο ρυθμός στη συνέχεια του παιχνιδιού έπεσε, με την Ουκρανία ωστόσο να έχει την πρωτοβουλία και στο 28' να δημιουργεί άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Τσιγκάνκοφ, με τον επόπτη βέβαια να σηκώνει τη σημαία αλλά τη φάση να είναι οριακή. Αμέσως μετά ο Ζιντσέκο εκτός περιοχής δοκίμασε με ωραίο σουτ να σκοράρει αλλά ο Χένεσι δήλωσε και πάλι παρών. Στο 32' ωστόσο ο Τζέιμς κέρδισε ένα φάουλ εκτός περιοχής από τον Μικολένκο, ο Μπέιλ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Γιαρμολένκο άθελα του να την αλλάζει πορεία με το κεφάλι και να «γράφει» το 1-0.



Το γκολ αυτό ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, με την Ουκρανία να προσπαθεί να αντιδράσει χωρίς όμως επιτυχία.

«Ήρωας» Χένεσι για τους Ουαλούς

Στην επανάληψη βέβαια η Ουαλία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και μάλιστα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν οι παίκτες της έφυγα ταχύτητα στην αντεπίθεση ο Ράμσεϊ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ στο 49'. Η Ουκρανία δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία της και στο δεύτερο μέρος με τον Χένεσι να αποκρούει ενστικτωδώς το πλασέ του Τσιγκάνκοφ μέσα από την περιοχή ενώ έπειτα ο Γιάρεμτσουκ έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να πίεζαν όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ μέσα σε ένα λεπτό. Αρχικά ο Τζόνσον στο 75' με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπούστσαν και στην αμέσως επόμενη ο Μπέιλ νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Ουκρανία βγήκε άμεσα στην επίθεση και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τους Γιάρεμτσουκ και Καραβάεβ ενώ στο 84' ο Χένεσι πραγματοποίησε μία σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Ντόβμπικ και κράτησε για άλλη μία φορά όρθια την ομάδα του.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι εγκαταστάθηκαν στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό και έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Ουαλούς να ξεσπάν σε πανηγυρισμούς για μία ιστορική πρόκριση.

Ουαλία (Πέιτζ):Χένεσι, Άμπαντου, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Άλεν, Τζέιμς (71' Τζόνσον), Ν. Γουίλιαμς (90+3' Νόριγκτον-Ντέιβις), Μπέιλ (83' Γουίλσον), Μουρ

Ουκρανία (Πετράκοφ): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο (70' Σιντόρτσουκ), Γιαρμολένκο, Μαλινόβσκι (70' Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοφ (77' Μούντρικ), Γιάρεμτσουκ (77' Ντόβμπικ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.