Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Roland Garros: Ο βασιλιάς της σκόνης ξανά στο θρόνο του! (video)

Roland Garros: Ο βασιλιάς της σκόνης ξανά στο θρόνο του! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/6/2022 18:30
Ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-0) τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και κατέκτησε το 14ο τρόπαιο του στο γαλλικό γκραν σλαμ συνεχίζοντας το μύθο του.

17 χρόνια ακριβώς από τον πρώτο του τίτλο στο Ρολάν Γκαρός, ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το 14ο τρόπαιο του στο τουρνουά. Ο Ισπανός μύθος νίκησε με 3-0 σετ τον Κάσπερ Ρουντ έφτασε τα 22 γκραν σλαμ, δύο πάνω από Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 36χρονος αστέρας, που στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι θα προτιμούσε ένα νέο πόδι από τη νίκη στον τελικό εξαιτίας του προβλήματος του, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση απέναντι στον 23χρονο Νορβηγό τενίστα, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ισπανού θρύλου. Έτσι ο Ναδάλ έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κατακτά το γαλλικό γκραν σλαμ.

Παρότι είχε παίξει κάτι παραπάνω από 18 ώρες στο τουρνουά, αποκλείοντας μεταξύ άλλων τους Οζιέ-Αγιασίμ, Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ, ο Ράφα ήταν ασυναγώνιστος στον τελικό και πήρε τη νίκη μετά από αγώνα 2 ωρών και 20 λεπτών.

Ο Ναδάλ κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3, επιτυγχάνοντας μπρέικ στο πρώτο σερβίς του Ρουντ (2-0). Ο Νορβηγός το πήρε πίσω για το 2-1 αλλά ο Ισπανός απάντησε με νέο μπρέικ (3-1) και στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του, φτάνοντας στο 6-3.

Με ίδιο σκορ έφτασε και στην κατάκτηση του δεύτερου σετ. Ο Ρουντ «έσβησε» τριπλό μπρέικ πόιντ και προηγήθηκε με 1-0 και στο 4ο game έκανε αυτός το μπρέικ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 3-1. Ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game του στον τελικό! Και αυτό διότι ο Ναδάλ φόρτσαρε και με 5 σερί νικηφόρα game έκανε το 6-3.

Το 3ο σετ ήταν ένας μονόλογος του Ναδάλ, ο οποίος το κατέκτησε με bagel (6-0) και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου για 14η φορά. Είναι επίσης η πρώτη φορά στην καριέρα του που ξεκινάει τη σεζόν με την κατάκτηση και των 2 γκραν σλαμ!

«Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον αλλά θα συνεχίσω να παλεύω και να προσπαθώ»

Μετά την απονομή, στην ομιλία του στο «Φιλίπ Σατριέ» ο Ράφα Ναδάλ διέψευσε ουσιαστικά τα σενάρια που κυκλοφορούσα έντονα ότι το σημερινό θα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στο Ρολάν Γκαρός: «Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον αλλά θα συνεχίσω να παλεύω και να προσπαθώ», δήλωσε ο Ισπανός άσος, ο οποίος τα τελευταία 12 χρόνια ταλαιπωρείται από το σπάνιο σύνδρομο Μίλερ - Βάις. Μένει πλέον αν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Γουίμπλεντον.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.