Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League Interwetten: Πέρασε από την Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ (video)

Super League Interwetten: Πέρασε από την Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/2/2022 23:24
Ο ΠΑΟΚ πέρασε με το δύσκολο 2-0 από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και διατηρήθηκε στο -9 από πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μουργκ (31’) και Κούρτιτς (90+1’ πεν.) τα γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» που έπαιξε με τη… φωτιά στο δεύτερο μέρος.

Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το προβάδισμα στο 33’ με σουτ του Μουργκ μέσα από την περιοχή, όμως στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο πιεστικός και λίγο έλειψε να το πληρώσει από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που είχε τις στιγμές της στο δεύτερο μέρος. Εν τέλει η ομάδα του Λουτσέσκου «κλείδωσε» τη νίκη με εύστοχο πέναλτι του Κούρτιτς στο 90+1’.

Το πάλεψαν στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, στην επιστροφή του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο τους, αλλά «κόλλησαν» στο μηδέν για 7ο σερί παιχνίδι και παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το ματς:


Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πατούσε διαρκώς στην περιοχή του Απόλλωνα και στο πρώτο μισάωρο δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 6’ με διαγώνιο σουτ του Κούρτιτς που πέρασε λίγο άουτ και στο διάστημα 17’-18’ είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά το πλασέ του Βιεϊρίνια από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε στα σώματα πάνω στη γραμμή, ενώ μερικά δευτερόλεπτα μετά ο Άκπομ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απείλησε ξανά στο 30’ με άστοχη κεφαλιά του Κούρτιτς και τελικά η πίεση του απέδωσε καρπούς ένα λεπτό μετά. Ο Κούρτις γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Άκπομ άφησε για τον Μουργκ κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Απόλλωνας προσπάθησε να κερδίσει μέτρα και στο 43’ είχε καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Γιακιμόφσκι, το οποίο κόντραρε και δυσκόλεψε τον Πασχαλάκη, ο οποίος έδιωξε με εκτίναξη σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με το 1-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν ήταν το ίδιο πιεστικός και αναλώνονταν σε μια φλύαρη υπεροχή. Ένα δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια στο 57’ που πέρασε άουτ κι άλλο ένα του Ζίβκοβιτς στην κόντρα που «έβγαλε» ο Βέρλχουστ στο 80’ ήταν οι μοναδικές στιγμές του «Δικεφάλλου του Βορρά», ο οποίος δεν «κλείδωσε» το ματς και λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Στο 80’ ο Τσιλούλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ αλλά έκανε κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να βγει απέναντι από τον Πασχακλάκη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο άσος του Απόλλωνα δεν κατάφερε μόνος του με προβολή από τη μικρή περιοχή να σημαδέψει την εστία. Οι Θεσσαλονικείς γλίτωσαν το 1-1 και στο 90+1’ «σφράγισαν» τη νίκη. Ο Βέρλχουστ γλίστρησε και έπεσε άτσαλα στον Τέιλορ, ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι και ο Κούρτιτς ήταν για άλλο ένα παιχνίδι αλάνθαστος από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Τα στιγμιότυπα:




Το γκολ του Μουργκ:




Το γκολ του Κούρτιτς:




Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιλούλη για το 1-1:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.