Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπαράζ Μουντιάλ: Και στο... βάθος Πορτογαλία-Ιταλία για μια θέση στα τελικά του Κατάρ!

Μπαράζ Μουντιάλ: Και στο... βάθος Πορτογαλία-Ιταλία για μια θέση στα τελικά του Κατάρ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/11/2021 18:37
Μια από τις Ιταλία ή Πορτογαλία θα μείνει σίγουρα εκτός Μουντιάλ, αφού αμφότερες κληρώθηκαν στο ίδιο μονοπάτι των μπαράζ και ενδέχεται να αναμετρηθούν στον τελικό για ένα εισιτήριο στα τελικά του Κατάρ.

Οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης, Ιταλία και Πορτογαλία κληρώθηκαν στο ίδιο μονοπάτι των μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ κι έτσι μια εκ των δύο θα μείνει σίγουρα εκτός τελικής φάσης.

Οι δώδεκα ομάδες κατόπιν κλήρωσης χωρίστηκαν σε τρεις τετράδες (μονοπάτια). Ουσιαστικά σχηματίστηκαν τρία Final-4 και η νικήτρια του καθενός θα φτιάξει βαλίτσες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τα παιχνίδια είναι μονά και οι γηπεδούχοι των ημιτελικών είναι οι ομάδες που μπήκαν ως ισχυρές στην κλήρωση (αναγράφονται πρώτες στα ζευγάρια). Οι νικητές των ημιτελικών σε κάθε μονοπάτι θα παίξουν στους αντίστοιχους τελικούς, με την γηπεδούχο ομάδα του τελικού να προκύπτει μετά από κλήρωση.

Έτσι εφόσον η Πορτογαλία ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκίας και η Ιταλία αυτό της Β. Μακεδονίας, θα παίξουν τελικό στην Λισαβόνα για την πρόκριση στα τελικά του Κατάρ.

Στο 1ο μονοπάτι υπάρχει πιθανότητα να δούμε βρετανική μάχη για μια θέση στο Μουντιάλ. Κι αυτό διότι αν η Ουαλία νικήσει την Αυστρία στο Κάρντιφ και η Σκωτία την Ουκρανία στη Γλασκόβη, τότε οι δύο βρετανικές ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό που θα γίνει σε ουαλικό έδαφος. Αν όμως Ουκρανία και Αυστρία κερδίσουν στους δύο ημιτελικούς, θα παίξουν μεταξύ τους στη Βιέννη.

Στο 2ο μονοπάτι, η Σουηδία, που τερμάτισε 2η στον όμιλο της Ελλάδας, θα υποδεχτεί την Τσεχία στην Στοκχόλμη, ενώ στο άλλον ημιτελικό η Ρωσία θα παίξει εντός έδρας με την Πολωνία. Από τον 2ο ημιτελικό θα προκύψει και ο γηπεδούχους του τελικού.

Τα ζευγάρια (ημιτελικοί 24/3, τελικοί 29/3):


Πρώτο μονοπάτι


Ημιτελικοί:

Σκωτία - Ουκρανία
Ουαλία- Αυστρία

Τελικός:

Ουαλία/Αυστρία (γηπεδούχος) – Σκωτία/Ουκρανία

Δεύτερο μονοπάτι


Ημιτελικοί:

Ρωσία – Πολωνία
Σουηδία – Τσεχία

Τελικός:

Ρωσία/Πολωνία (γηπεδούχος) – Σουηδία/Τσεχία

Τρίτο μονοπάτι


Ημιτελικοί:

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία
Πορτογαλία – Τουρκία

Τελικός:

Πορτογαλία/Τουρκία (γηπεδούχος) – Ιταλία/Βόρεια Μακεδονία


Μάχη Ασίας-Ν. Αμερικής


Παράλληλα έγιναν γνωστά τα ζευγάρια στα μπαράζ ανάμεσα στις Ηπείρους.

Συγκεκριμένα, η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση στα προκριματικά της Ν. Αμερικής (σ.σ. αυτή τη στιγμή το Περού) θα αναμετρηθεί με την ομάδα που θα νικήσει στο μονό αγώνα μπαράζ στα προκριματικά της Ασίας (αυτή τη στιγμή στο μπαράζ θα έπαιζαν Αυστραλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) για μια θέση στα τελικά του Κατάρ.

Αντιστοίχως, η νικήτρια ομάδα των προκριματικών της Ωκεανίας (εκτός απροόπτου η Νέα Ζηλανδία) θα αντιμετωπίσει τον 4ο στα προκριματικά της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής (αυτή τη στιγμή ο Παναμάς) για το άλλο εισιτήριο που οδηγεί στο Κατάρ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.