Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Το σήκωσε με νέα ανατροπή η Γαλλία! (video)

Nations League: Το σήκωσε με νέα ανατροπή η Γαλλία! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/10/2021 23:45
Η Γαλλία κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ισπανία στον τελικό του Nations League και μετά το Μουντιάλ, κατέκτησε ακόμα ένα τρόπαιο, παίρνοντας τα σκήπτρα από την Πορτογαλία. Προηγήθηκαν με Οϊαρθάμπαλ (64’) οι «φούριας ρόχας», το γύρισαν με Μπενζεμά (66’) και Εμπαπέ (80’) οι «τρικολόρ», που χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις του Γιορίς στο φινάλε.

Όπως και στον ημιτελικό κόντρα στο Βέλγιο, η Γαλλία βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Ισπανία αλλά έκανε την ανατροπή (2-1) και κατέκτησε τη δεύτερη έκδοση του Nations League στον τελικό του Μιλάνου.

Τελικός με δύο πρόσωπα, αφού στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε κάτι αξιόλογο από άποψη ευκαιριών, αλλά στο δεύτερο οι δύο ομάδες μας αποζημίωσαν απόλυτα. Η Ισπανία προηγήθηκε στο 64’ με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ του Οϊαρθάμπαλ, η Γαλλία απάντησε δύο λεπτά μετά με φανταστικό τελείωμα του Μπενζεμά και στο 80’ ο Εμπαπέ ολοκλήρωσε την ανατροπή (φωνάζουν για οφσάιντ οι Ισπανοί), χαρίζοντας τον τίτλο στους «μπλε».

Το ματς:

Nations League: Το σήκωσε με νέα ανατροπή η Γαλλία! (video)
Ο τελικός ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ήταν αρκετά προσεκτικές, αφού καμία δεν έδειξε διάθεση να πάρει ρίσκα στο παιχνίδι της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αγώνας να κυλούσε δίχως κάτι αξιόλογο, με την Γαλλία να μην καταγράφει ούτε τελική (!) και την Ισπανία να είχε δύο στιγμές, με καλύτερη ένα απευθείας φάουλ του Αλόνσο που δεν ανησύχησε τον Γιορίς.

Το παιχνίδι κυλούσε σε ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά το τελευταίο μισάωρο ήταν απολαυστικό. Η Γαλλία «άγγιξε» το γκολ στο 64’ με σουτ του Τεό Ερναντέζ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, η Ισπανία έφυγε στην αντεπίθεση και άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό πλασέ του Οϊαρθάμπαλ. Η Γαλλία δεν πτοήθηκε και απάντησε δύο λεπτά μετά με ένα φανταστικό σουτ του Μπενζεμά από τα πλάγια της περιοχής, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Σιμόν.

Την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 80’ ο Εμπαπέ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Σιμόν στο τετ-α-τετ, κάνοντας το 2-1. Να σημειωθεί πως η Ισπανία φώναξε για οφσάιντ και το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε πως ο Γάλλος επιθετικός ήταν λίγο πιο μπροστά, ωστόσο η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά, με τους διαιτητές να θεωρούν ενδεχομένως πως ο Γκαρσία έκανε επαφή με τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Εμπαπέ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο συν τις καθυστερήσεις ήταν απολαυστικό, αφού η Ισπανία τα έπαιξε όλα για όλα και το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό. Οι «φούριας ρόχας» είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με σου των Οϊαρθάμπαλ (88’) και Πίνο (90+4’) όμως ο Γιορίς δήλωσε «παρών» και με ισάριθμες αποκρούσεις κράτησε το 2-1 ως το τελικό σφύριγμα.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (80' Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84' Φορνάλς), Τόρες (84' Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61' Γιέρεμι)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43' Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79' Ντιμπουά), Τσουαμενί, Πογκμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαπέ




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.