Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιταλία - Βέλγιο 2-1: Οι «κόκκινοι διάβολοι» τα δοκάρια, οι «ατζούρι» τα γκολ, τη νίκη και την τρίτη θέση (video)

Ιταλία - Βέλγιο 2-1: Οι «κόκκινοι διάβολοι» τα δοκάρια, οι «ατζούρι» τα γκολ, τη νίκη και την τρίτη θέση (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/10/2021 17:54
Στην τρίτη θέση του δευτέρου Nations League της ιστορίας τερμάτισε η Ιταλία η οποία νίκησε στο Τορίνο 2-1 το Βέλγιο, στο μικρό τελικό της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι είχαν ουσία σκοράροντας δύο φορές δίχως πολλές μεγάλες φάσεις, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, παρ' όλα αυτά είδαν τρεις φορές τις προσπάθειές τους να σταματούν στα δοκάρια του Ντοναρούμα.

Αυτό το παιχνίδι πάντως θα ξεχαστεί γρήγορα, με τους Ιταλούς να επιστρέφουν στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Ισπανία που ήταν η πρώτη μετά από 37 αναμετρήσεις, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» κινδυνεύουν πλέον να πέσουν από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA μετά από τρία χρόνια, αν οι Βραζιλιάνοι επικρατήσουν στα δύο προσεχή παιχνίδια τους.

Δοκάρι ο Σαλεμάκερς, τεράστια ευκαιρία ο Κιέζα

Το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό, χωρίς όμως πολλές μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Οι δύο αντίπαλοι έμοιαζαν ισοδύναμοι παρά τις αλλαγές και τις απουσίες.

Στο 25' το Βέλγιο «άγγιξε» το γκολ. Μετά από γύρισμα μέσα στην περιοχή ο Σαλεμάκερς σούταρε κι εξουδετέρωσε τον Ντοναρούμα, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του τελευταίου.

Η απάντηση της Ιταλίας ήρθε στο 45'. Ο Μπεράρντι με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε τον Κιέζα τετ α τετ με τον Κορτουά, όμως ο πορτιέρο της Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε νικητής στη «μάχη» αποκρούοντας ενστικτωδώς με το πόδι.Γκολάρα και προβάδισμα με Μπαρέλα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τίλεμανς απομάκρυνε λανθασμένα και από το «ύψος» της περιοχής ο Μπαρέλα με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 46'.

Η αντίδραση από τους «κόκκινους διαβόλους» ήρθε στο 60', με το φοβερό σουτ του Μπατσουαγί από πλάγια θέση να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα, με την ομάδα του Μαρτίνεθ να στέκεται άτυχη για δεύτερη φορά.

Αυστηρό πέναλτι και 2-0 με Μπεράρντι

Στο 63' ο διαιτητής Γιοβάνοβιτς καταλόγισε ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ της Ιταλίας για μαρκάρισμα του Καστάνιε στον Κιέζα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπεράρντι ευστόχησε από την άσπρη βούλα παρά την προσπάθεια του Κουρτουά κι έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στη «Σκουάντρα Ατζούρα».

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Αλντερβάιρελντ μέσα από την περιοχή στο 69', αλλά ο Ντοναρούμα απομάκρυνε σωτήρια.

Στο 82' το Βέλγιο «άγγιξε» ξανά το γκολ, όμως ήταν εκ νέου άτυχο, με τον Καράσκο να σημαδεύει ξανά το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Τελικά οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν το τέρμα που έψαχναν με τον Ντε Κέτελαρ στο 86', έπειτα από ωραία ασίστ του Ντε Μπρόινε.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (70' Ζορζίνιο), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (70' Κριστάντε), Μπεράρντι (91' Ινσίνιε), Ρασπαντόρι (65' Κεν), Κιέζα (91' Μπερναρντέσκι)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κορτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Τίλεμανς (59' Ντε Μπρόινε), Βίτσελ, Σαλεμάκερς (59' Ντε Κέτελαρ), Βανάκεν, Καράσκο (87' Τροσάρντ), Μπατσουαγί

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.