Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

US Open: Έγραψε ιστορία η Γραμματικοπούλου και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο

US Open: Έγραψε ιστορία η Γραμματικοπούλου και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
31/8/2021 03:42
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου νίκησε 2-0 σετ την Άννα Μπλίνκοβα και συνδύασε την παρθενική της παρουσία σε κυρίως ταμπλό ενός Γκραν Σλαμ, με την πρώτη της νίκη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν είχε το παραμικρό άγχος και νίκησε τόσο εύκολα όσο δείχνει το 6-2, 6-3 με το οποίο «σφράγισε» το εισιτήριό τις το δεύτερο γύρο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της Μέρτενς από το Βέλγιο και της Πέτερσον από τη Σουηδία.

Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία της 24χρονης τενίστριας, αν αναλογιστεί κανείς ότι βρίσκεται κάτω από το νούμερο 200 (πιο συγκεκριμένα στο 234) στον κόσμο και η Μπλίνκοβα είναι στο 84 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πλέον δίχως το παραμικρό άγχος, η Γραμματικοπούλου θα επιδιώξει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Άλλωστε η πορεία της είναι ήδη επιτυχημένη, από τη στιγμή που προέρχεται από την προκριματική φάση, έχοντας αποκλείσει κατά σειρά τις Μπροντζέτι (2-1), Καλίνσκαγια (2-1) και Λιάνγκ (2-1), φτάνοντας έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό grand slam.

Λίγη ώρα λοιπόν μετά το θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Άντι Μάρεϊ, η Γραμματικοπούλου διπλασίασε τις επιτυχίες για τους εκπροσώπους της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (31/8) μπαίνει στη «μάχη» και η Μαρία Σάκκαρη, αντιμετωπίζοντας στον πρώτο γύρο τη Μάρτα Κόστιουκ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Γραμματικοπούλου από την αρχή κυριάρχησε κι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-2, δίχως να χάσει ούτε μία από τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ συνέχισε να κυριαρχεί κι «έσπασε» γρήγορα το σερβίς της Ρωσίδας αντιπάλου της.

Δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν η Μπλίνκοβα έκανε κι εκείνη το μοναδικό της «μπρέικ». Διατήρησε το καθαρό μυαλό και με 6-3 πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.