Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

US Open: Χρειάστηκε περίπου πέντε ώρες αλλά ο Τσιτσιπάς «λύγισε» τον Μάρεϊ (video)

US Open: Χρειάστηκε περίπου πέντε ώρες αλλά ο Τσιτσιπάς «λύγισε» τον Μάρεϊ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
31/8/2021 02:57
Την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του US Open εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από συγκλονιστική «μάχη» με τον θρυλικό Άντι Μάρεϊ. Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε σχεδόν πέντε ώρες για να κάμψει την αντίσταση του βετεράνου αντιπάλου του με 3-2 σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4 σε 4 ώρες και 49 λεπτά και πλέον στο δεύτερο γύρο θα κοντραριστεί με τον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό. Πρόκειται για έναν έμπειρο αντίπαλο ο οποίος πάντως είναι δίχως αμφιβολία στα μέτρα του Τσιτσιπά.

Όσο για την πρεμιέρα του 23χρονου στο φετινό US Open, αυτή ήταν για γερά νεύρα. Στην παρθενική τους «μονομαχία», ο Σκωτσέζος έβαλε πολύ δύσκολα προβλήματα στον Τσιτσιπά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κάτοχος τριών Γκραν Σλαμ προηγήθηκε 1-0 σετ αλλά και 2-1. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε έντονο εκνευρισμό για την καθυστέρηση του Τσιτσιπά.

Ο τελευταίος μάλιστα δέχτηκε παρατήρηση για καθυστέρηση, ενώ το κοινό ήταν φανερά και σχεδόν σταθερά στο πλευρό του Μάρεϊ.

Παρ' όλα αυτά ο Τσιτσιπάς διατήρησε την ψυχραιμία του ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1.

Ισοφάρισε με σχετική άνεση (6-3) σε 2-2 και τα πάντα θα κρίνονταν στο πέμπτο και τελευταίο σετ. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ισοπαλίας 6-6, υπάρχει κανονικά τάι μπρέικ, κάτι που δεν συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα Γκραν Σλαμ.

Ο Τσιτσιπάς πάντως δεν είχε διάθεση για αστεία. Έκανε στο πρώτο γκέιμ του τελευταίου σετ το πολυπόθητο μπρέικ που αναζητούσε. Στη συνέχεια απλώς υπερασπίστηκε το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις και πήρε μία σπουδαία νίκη αποφεύγοντας το «σκόπελο» της πρεμιέρας.

Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να ανασυνταχθεί διότι είναι βέβαιο ότι έπαιξε έναν πολύ μεγάλο αγώνα και η κόπωση είναι μεγάλη.

Θετικό πάντως είναι ότι και ο προσεχής αντίπαλός του Αντριάν Μαναρινό «επιβίωσε» σε παιχνίδι πέντε σετ επικρατώντας με 3-2 του συμπατριώτη του Γάλλου Ερμπέρ.

Επίσης είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει άλλο «μεγάλο» όνομα μπροστά στον Τσιτσιπά μέχρι τον τέταρτο γύρο και θεωρητικά είναι στο χέρι του να τα καταφέρει και να βρεθεί εκεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Στιγμιότυπα από το παιχνίδι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.