Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέφτσι-Ολυμπιακός 0-1: Έκανε το καθήκον του και κοιτάει μπροστά (video)

Νέφτσι-Ολυμπιακός 0-1: Έκανε το καθήκον του και κοιτάει μπροστά (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/7/2021 21:51
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Νέφτσι Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, διπλασίασε τις νίκες του και πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιώργος Μασούρας πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 15' μετά από ασίστ του Βαλμπουενά. Από τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ο Σισέ που χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ και από δική του ενέργεια προήλθε το γκολ σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο με τον άνεμο να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Αποκάλυψη Σισέ και δίκαιο προβάδισμα

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπα, Μάρκοβιτς, Σεμέδο στην άμυνα, δεξιά τον Λαλά και αριστερά τον Σισέ. Στον χώρο του κέντρου βρέθηκαν ο Κουντέ με τον Σουρλή και μπροστά οι Βαλμπουενά, Μασούρας, Χασάν.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και με τον αέρα να μην είναι σύμμαχος των ποδοσφαιριστών, η Νέφτσι θέλησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Η πρώτη στιγμή ανήκει στους γηπεδούχους όταν ο Μαχμούντοφ έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά λόγω του αέρα αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία του παιχνιδιού, πίεζε ψηλά αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει. Η πίεση του όμως απέδωσε καρπούς, ο Σισέ έκλεψε την μπάλα ψηλά και μπήκε στην περιοχή στο 15', έκανε το πλασέ αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε. Η μπάλα κατέληξε στον Βαλμπουενά που βρήκε ωραία τον Μασούρα μέσα στην περιοχή και ο Έλληνας εξτρέμ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τα πόδια των ερυθρολεύκων και η Νέφτσι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτες των γηπεδούχων προσπάθησαν να βγουν μπροστά και απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε ξανά με ένα σουτ του Σουρλή στο 28' εκτός περιοχής το οποίο κατέληξε άουτ.

Η Νέφτσι έψαχνε χώρους να επιτεθεί αλλά ουσιαστικά σε όλο το πρώτο μέρος το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν κάποια μακρινά σουτ. Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που βρήκε το γκολ δεν χρειαζόταν να ρισκάρει ιδιαίτερα αλλά με την ποιότητα των παικτών του δημιουργούσε κινδύνους.Έλεγχος του παιχνιδιού χωρίς να απειληθεί

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός είχε κατά βάση τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 58' μάλιστα άγγιξε το 2-0 όταν ο Χασάν βρήκε την μπάλα μπροστά του μέσα στην μικρή περιοχή, έκανε την προβολή αλλά ο τερματοφύλακας της Νέφτσι αντέδρασε εντυπωσιακά και έδιωξε. Ο Βαλμπουενά στην συνέχεια της φάσης έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν πως αν μείνουν σοβαροί θα έβρισκαν το 2ο γκολ, ο αέρας δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών αλλά ο Σισέ έδειχνε να πατάει πολύ καλά και απείλησε με ένα σουτ στο 63'. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε ότι δύσκολα θα απειληθεί, έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται τέτοιου είδους παιχνίδια ειδικά όταν παίρνει το προβάδισμα. Η Νέφτσι έψαχνε τρόπους να απειλήσει την εστία του Τζολάκη, αλλά οι παίκτες του Μαρτίνς έκλειναν πολύ καλά τους χώρους. Στο 77' μάλιστα ο Χασάν από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, η Νέφτσι είχε μία καλή ευκαιρία στο 90' αλλά ήταν αδύνατο μετά να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

O Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα ως το τέλος, οι πολλές του απουσίες και ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να πάρει και 2η νίκη απέναντι στην υποδεέστερη είναι η αλήθεια Νέφτσι Μπακού και πλέον περιμένει να μάθει ποια εκ των Λουντογκόρετς ή Μούρα θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο.

ΝΕΦΤΣΙ: Μεμέντοφ, Μπουλούντοφ (31' Αμπάσοφ, 82' Μουραντμπαϊλί), Εμπότζ, Στάνκοβιτς, Μπασκ, Καν, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82' Νατσάφοφ), Λαβάλ (82' Αλιζαντά), Μέσα Κόλι (65' Ζουλφουγκαρλί)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ο. Μπα, Σισέ, Βαλμπουενά (76' Ρατζέλοβιτς), Σουρλής (82' Βρουσάι), Κούντε, Μασούρας, Χασάν (86' Ελ Αραμπί)








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.