Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βελέζ Μόσταρ - ΑΕΚ 2-1: Κακή, αδικημένη και τώρα «τρέχει» (videos)

Βελέζ Μόσταρ - ΑΕΚ 2-1: Κακή, αδικημένη και τώρα «τρέχει» (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
22/7/2021 23:27
Η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των προσδοκιών στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βελέζ Μόσταρ και ηττήθηκε (2-1), γεγονός που τη φέρνει σε δύσκολη θέση στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η Ένωση σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ (29/7, 21.00) θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά δύο τερμάτων τους Βόσνιους, καθώς ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί.

Κι όλα αυτά με την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» να είναι κάκιστη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία, καθώς στο 42' οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και θα πρέπει να βελτιώσει πάρα πολλά πράγματα, αν δεν θέλει να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα το φετινό της ευρωπαϊκό ταξίδι.

Μέτρια αλλά αδικημένη η ΑΕΚ

Χωρίς να έχει απειλήσει ούτε μία φορά, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12', στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα «καρέ» των γηπεδούχων. Ο Αλμπάνης είδε τον αμαρκάριστο Ανσαριφάρντ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι αυτό το γκολ θα έδινε ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αλλά αυτό δεν συνέβη. Για την ακρίβεια δύο λεπτά αργότερα ο Ομάρ Πρσες μ' ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Τσιντώτα και ισοφάρισε σε 1-1 πολύ νωρίς.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και σαφώς πιο επικίνδυνοι για την εστία του Έλληνα γκολκίπερ. Ο Πρσες προσπάθησε με νέο σουτ να κάνει την ανατροπή για τη Βελέζ, όμως ο πορτιέρο των «κιτρινόμαυρων» απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.Η κατοχή ήταν για τους Βόσνιους, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΚ σκόραρε ξανά στο 42'. Μετά από σέντρα του Μάνταλου η μπάλα πέρασε από τον Ανσαριφάρντ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2. Ο βοηθός όμως ύψωσε το σημαιάκι του, αλλά όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Ιρανός επιθετικός -ο οποίος δεν βρήκε την μπάλα αλλά έκανε προσπάθεια και συμμετείχε στη φάση- δεν ήταν εκτεθειμένος. Από τη στιγμή όμως που VAR δεν υπήρχε, το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από την απόφαση του βοηθού.

Έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

«Λίγη» η Ένωση και τώρα πρέπει να πετύχει ανατροπή

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ. Στο 49' ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να βρίσκει λίγο το δοκάρι της εστίας των Βόσνιων και να περνάει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν και να πετύχουν την ανατροπή. Μετά από καλή συνεργασία και κόντρες, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ζαΐμοβιτς κι αυτός νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-1.

Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο στη συνέχεια και ισορρόπησε, καθώς μέχρι αυτό το χρονικό σημείο είχε σαφώς λιγότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Μέχρι το τέλος του ματς όμως έγινε απειλητική μόνο δύο φορές, παρά τις αλλαγές του Μιλόγεβιτς και την είσοδο του ανέτοιμου Σέρχιο Αραούχο στο ματς. Αρχικά σε κεφαλιά του Τζαβέλλα που έφυγε άουτ στο 74' και στο 90' με τον Σιμάνσκι ο οποίος πήρε την κεφαλιά-πάσα του Λιβάι Γκαρσία, αλλά σούταρε πάνω στον γκολκίπερ των γηπεδούχων μέσα από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή η άμυνα του «δικεφάλου» και ο Τσιντώτας δεν ενέπνεαν την παραμικρή εμπιστοσύνη κι αν έπαιζαν με πιο ποιοτικό αντίπαλο, ενδεχομένως να τους είχε κοστίσει.

Το τελευταίο σφύριγμα του Βέλγου διαιτητή Φερμπούμεν βρήκε την ΑΕΚ να επιστρέφει στην Ελλάδα απογοητευμένη και θα χρειαστεί να σοβαρευτεί για να νικήσει με διαφορά δύο γκολ τους Βόσνιους και να περάσει εκείνη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Βελέζ Μόσταρ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ίσιτς, Ζελίκοβιτς, Οβτσίνα, Χασάνοβιτς, Πρσες (73' Οσμνιτς), Αντουσιτς (69' Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (86' Ράντοβιτς), Μπραντάο (86' Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69' Γκεοργκίεβιτς)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Λόπες (59' Μιτάι), Τζαβέλλας, Σβάρνας, Μπακάκης, Σάκχοφ (79' Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αλμπάνης (59' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (69' Αραούχο)

Δείτε όλα όσα συνέβησαν στα παρακάτω videos:
















Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.