Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστάνα-Άρης 2-0: Μέτρια εικόνα και δύσκολη η ρεβάνς (video)

Αστάνα-Άρης 2-0: Μέτρια εικόνα και δύσκολη η ρεβάνς (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/7/2021 18:01
Ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 από την Αστάνα στο Καζακστάν και πλέον απέκτησε πολύ δύσκολο έργο για τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη. Οι «κίτρινοι» φάνηκαν ανέτοιμοι κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και οι γηπεδούχοι με γκολ δύο γκολ του Τόμασοφ (24', 70') πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Με 10 παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η Αστάνα λόγω αποβολής του Σιμούνοβιτς στο 76'.

Μέτριο ημίχρονο, γκολ από το πουθενά

Ο Άρης μπήκε καλά στο παιχνίδι και έδειξε διάθεση να πιέσει και να αναλάβει την πρωτοβουλία. Μόλις στο 6' μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπερτόγλιο αλλά αυτός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά βέβαια ήταν η σειρά της δικής του άμυνας να υποπέσει σε λάθος, ο Ντενίς όμως απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Τομάσοφ και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες περιορίζοντας σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και καμία δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στο 24' όμως από μία ανύποπτη φάση οι Καζάκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μπαρσεγκιάν κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή έπειτα από μία βαθιά μπαλιά, την έστρωσε για τον Τομάσοφ ο οποίος δεν έπιασε πολύ καλό σουτ αλλά η μπάλα μπέρδεψε τον Ντενίς που δεν εκτίμησε σωστά την φάση και έτσι η Αστάνα έκανε το 1-0.

Από εκεί και έπειτα και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ο Άρης προσπάθησε να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία, την ώρα που η Αστάνα κρατούσε εύκολα ανέπαφη την εστία της.Δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε με παίκτη παραπάνω

Η Αστάνα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έψαξε το 2ο τέρμα, έχοντας μία καλή στιγμή στο 54' με ένα σουτ του Κουάτ να περνάει άουτ. Τρία λεπτά μετά μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 αλλά ο Ντενίς αυτήν την φορά αντέδρασε σωστά και με μία εντυπωσιακή απόκρουσε έδιωξε την κεφαλιά του Εουτζένιο. Οι Καζάκοι είχαν τον έλεγχο για το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους και από εκεί και μετά ο Άρης προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

Η άνοδος του βέβαια δεν συμβάδιζε και με κάποια ευκαιρία, αντίθετα η Αστάνα ήταν αυτή που στην 4η καλή της στιγμή στο 2ο μέρος, μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Μπεϊσεμπέκοφ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Τομάσοφ στην πλάτη της άμυνας του Άρη που για άλλη μία φορά έδειξε κακή αντίδραση και ο φορ της Αστάνα με κεφαλιά δεν άφησε κάποιο περιθώριο αντίδρασης στον Ντενίς.

Ο Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές και προσπάθησε να δώσει πνοή και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του η οποία μάλιστα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 77' λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Σιμούνοβιτς. Χρόνος για να επιτευχθεί ένα τουλάχιστον γκολ που θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στην ρεβάνς υπήρχε, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή.

Οι «κίτρινοι» φάνηκαν ανέτοιμοι, επιθετικά δεν ήταν σε καλή μέρα αλλά και πάλι θα μπορούσαν να αποφύγουν κάποια λάθη που τους οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Πλέον καλούνται να ανατρέψουν ένα δύσκολο σκορ στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Αστάνα: Νεπογκόντοφ, Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Σιμούνοβιτς, Εμπόνγκ, Κουάτ (84' Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Τομάσοφ, Μπαρσεγκιάν (87' Μπετσϊράι), Εουτζένιο (78' Τομάσεβιτς)

Άρης: Ντε Μάτος, Σάκιτς (78' Χαΐροβιτς), Μπεναλουάν, Δεληζήσης (77' Τζέγκο), Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (62' Μήτρογλου), Ματέο Γκαρσία (46' Μπρούνο), Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (87' Μάνος)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.