Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Κέρδισε και… ξέφυγε η Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Κέρδισε και… ξέφυγε η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/10/2013 21:01
Η Μπαρτσελόνα ήταν η νικήτρια του πρώτου «clasico» της σεζόν, επικρατώντας με 2-1 της Ρεάλ στο «Καμπ Νου», με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαφορά 6 βαθμών από τη «βασίλισσα» στην κορυφή του πρωταθλήματος. Νειμάρ (19') και Σάντσες (78’) τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε στο 90+1’ με τον Ροντρίγκιεθ η Ρεάλ.

Σε ένα κακό πρώτο μέρος, οι «μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν ιδανικά, παίρνοντας προβάδισμα με τέρμα του Νεϊμάρ στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στη συνέχεια δεν απειλήθηκαν σημαντικά, με εξαίρεση μια προβολή του Κεντίρα στο 45’, με τους φιλοξενούμενους να ζητούσαν, στη συνέχεια της φάσης πέναλτι για χέρι του Αντριάνο.

Καλύτερος ο ρυθμός στην επανάληψη, με την Ρεάλ να έψαχνε την ισοφάριση και στο 72’ είχε δοκάρι με σουτ-κεραυνό του Μπενζεμά ο οποίος πήρε τη θέση του Μπέιλ που δεν έκανε την αισθητή την παρουσία του για όσο αγωνίστηκε.

Ωστόσο, ύστερα από αντεπίθεση στο 78’, ο Σάντσες «σφράγισε» τη νίκη για την Μπαρτσελόνα, καθώς με ένα απίθανό ψηλοκρεμαστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Ρεάλ έψαξε απάντηση, και κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με γκολ του Χεσέ Ροντρίγκιεθ έπειτα από κούρσα του Ρονάλντο στην αντεπίθεση, ωστόσο ήταν πλέον αργά για τη «βασίλισσα» η οποία είδε την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει με 6 βαθμούς.

Το ματς:


Πριμέρα Ντιβιζιόν: Κέρδισε και… ξέφυγε η Μπαρτσελόνα
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούσαν να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Όσο κυλούσε η ώρα η Μπαρτσελόνα κέρδιζε μέτρα και στο 19’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με γκολ του Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από πάσα του Ινιέστα, και με πλασέ – που κόντραρε στα πόδια του Βαράν- έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Λόπεθ για το 1-0 των Καταλανών.

Το γκολ έδωσε ρυθμό στους γηπεδούχους, οι οποίοι τρία λεπτά μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν ισχυρό προβάδισμα, καθώς έπειτα από κάθετη μπαλιά του εξαιρετικού Ινιέστα, ο Μέσι βρέθηκε απέναντι στον Λόπεθ, ωστόσο το σουτ του έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στη συνέχεια, η Ρεάλ προσπαθούσε να αντιδράσει, ωστόσο δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες, και στο 42’ η Μπαρτσελόνα έψαξε το 2-0 με φάουλ του Μέσι από καλή θέση, με τους αμυντικούς των «μερέγχες» όμως να διώχνουν χωρίς πρόβλημα.

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Κέρδισε και… ξέφυγε η Μπαρτσελόνα
Τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς, όταν ύστερα από σέντρα του Ρονάλντο, ο Κεντίρα προσπάθησε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Βαλντές να αποκρούει.

Μάλιστα στην επαναφορά της μπάλας, αυτή βρήκε στο χέρι που στήριζε τον πεσμένο Αντριάνο, με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται, παρά τις διαμαρτυρίες του Γερμανού άσου της «βασίλισσας».

Στην επανάληψη, το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό, με την Μπαρτσελόνα να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς, χάνοντας καλή στιγμή στο 54’, με τον Λόπεθ να αποκρούει σουτ του Νειμάρ στην κλειστή του γωνία.

Στο 58’ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για την Ρεάλ στο δεύτερο μέρος, με τον Ρονάλντο να πιάνει ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, και τον Βαλντές να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 61’ ο Αντσελότι έριξε στο παιχνίδι τον Μπενζεμά, αντί του Μπέιλ ο οποίος δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του, και ο Γάλλος φορ παραλίγο να αλλάξει τις ισορροπίες καθώς στο 72’ με σουτ-κεραυνό, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βαλντές.

Στο 76’ ήρθε η απάντηση από την Μπαρτσελόνα, με τον Ινιέστα να δοκιμάζει και αυτός το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Λόπεζ.

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Κέρδισε και… ξέφυγε η Μπαρτσελόνα
Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να σκοράρουν, καθώς έπειτα από αντεπίθεση, ο Σάντσες με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ, έστειλε τη μπάλα πάνω από τον Λόπεθ, για το 2-0.

Στο 83’ ο Άλβες προσπάθησε να πετύχει το 3ο γκολ των γηπεδούχων, καθώς πέρασε με τρομερή «ποδιά» τον Ρονάλντο όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λόπεθ, ενώ τρία λεπτά μετά η Ρεάλ έχασε και αυτή ευκαιρία, με τον Βαλντέζ να μπλοκάρει το σουτ του Κεντίρα.

Εν τέλει, στις καθυστερήσεις έπειτα από κούρσα του Ρονάλντο, ο Πορτογάλος έβγαλε τον Χεσέ Ροντρίγκιεθ σε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, και ο νεαρός δεν αστόχησε, μειώνοντας σε 2-1.

Ωστόσο ήταν πλέον αργά για την Ρεάλ, με την Μπαρτσελόνα να αναδεικνύεται νικήτρια του αγώνα και να παίρνει προβάδισμα 6 βαθμών από τους «μερέγχες».

Οι συνθέσεις


Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (77' Σονγκ), Φάμπρεγκας (70' Αλέξις Σάντσες), Μέσι, Νεϊμάρ (84' Πέδρο)

Ρεαλ: Λόπεθ, Καρβαχάλ, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος (56' Ιγιαραμέντι), Κεντίρα, Μόντριτς, Μπέιλ (61' Μπενζεμά), Ντι Μαρία (76' Χεσέ Ροντρίγκιεθ), Ρονάλντο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.