Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βέλγιο-Ιταλία 1-2: Μεγάλη νίκη και στα ημιτελικά η «Σκουάντρα Ατζούρα»

Βέλγιο-Ιταλία 1-2: Μεγάλη νίκη και στα ημιτελικά η «Σκουάντρα Ατζούρα»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/7/2021 23:56
Η Ιταλία επικράτησε με 2-1 του Βελγίου στο Μόναχο και πήρε έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Μπαρέλα (31') και Ινσίνιε (44') τα γκολ των Ιταλών, μείωσαν με πέναλτι του Λουκάκου στο 45' οι Βέλγοι, με τον φορ της Ίντερ να χάνει όμως τρομερή ευκαιρία στην επανάληψη για να ισοφαρίσει.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» πήρε έτσι μία σπουδαία πρόκριση και θα ταξιδέψει στην Αγγλία και το Λονδίνο καθώς θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στο «Γουέμπλεϊ» την Τρίτη (6/7). Από την άλλη οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είδαν τους Λουκάκου και Ντε Μπρόινε να κλείνονται πολύ καλά από τους αντιπάλους τους, ο νεαρός Ντοκού ήταν η αποκάλυψη τους αλλά αυτό δεν έφτανε για να πάρουν μία πολυπόθητη νίκη.

Κυρίαρχη Ιταλία, ελπίδες με Λουκάκου οι Βέλγοι

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε τελικά βρέθηκε στην ενδεκάδα του Βελγίου, όχι όμως και ο Εντέν Αζάρ ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν από την αρχή του παιχνιδιού και μπορεί να μην υπήρχαν φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά ο ρυθμός ήταν καλός. Στο 14' ο Μπονούτσι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά ήταν φανερά εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στο 21' ήταν η σειρά των Βέλγων να απειλήσουν όταν ο Ντε Μπρόινε έφυγε ωραία στην αντεπίθεση από δεξιά, «έκλεινε» προς το κέντρο και επιχείρησε το σουτ με τον Ντοναρούμα όμως να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ ήταν ξεκάθαρο πως ψάχνουν χώρους στο transition και στο 26' ο Ντε Μπρόινε με την ποιότητα του κατάφερε να βρεθεί έξω από την περιοχή του στον χώρου του κέντρου, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον Λουκάκου αλλά και πάλι ο Ντοναρούμα ήταν εκεί για να επέμβει σωτήρια. Αμέσως μετά οι Ιταλοί βγήκαν μπροστά και για 2 λεπτά έκλεισαν τους Βέλγους στην άμυνα τους. Ο Κιέζα προσπάθησε να απειλήσει αλλά η αντίπαλη άμυνα σταμάτησε τις προσπάθειες του και στο 27΄ο Ινσίνιε βρήκε τον χώρο να κάνει το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η «σκουάντρα ατζούρα» απέκτησε τον έλεγχο και στο 31' μετουσίωσε την πίεση της σε γκολ. Ο Ιμόμπιλε έπεσε μέσα στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, η φάση έδειχνε να τελειώνει αλλά ο Βεράτι έκλεψε την μπάλα, πέρασε ωραία κάθετα την μπάλα για τον Μπαρέλα και αυτός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.

Το Βέλγιο προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία και να βρει την ισοφάριση, οι Ιταλοί όμως είχαν κλείσει πολύ καλά τόσο τον Ντε Μπρόινε όσο και τον Λουκάκου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν την επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν το σουτ του Κιέζα στο 41' πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κουρτουά. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Κιέζα όμως, το έκανε ο Ινσίνιε τρία λεπτά μετά. Ο εξτρέμ της Νάπολι έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και με ένα τελείωμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν του στην Σέριε Α', έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» του ανήμπορου να αντιδράσει Κουρτουά.

Στην αμέσως επόμενη φάση βέβαια ο Ντοκού μπήκε ωραία από τα αριστερά, προσπάθησε με την ταχύτητα του να περάσει τον Ντι Λορέντζο και έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι καθώς ο Ιταλός σπρώχνει τον αντίπαλο του, οι παίκτες του Μαντσίνι διαμαρτυρήθηκαν αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Λουκάκου ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ντοναρούμα, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της χώρας του στην επανάληψη.

Μοιραίος Λουκάκου, σωτήρας αλλά αποχώρησε κλαίγοντας ο Σπινατσόλα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ωραίο ρυθμό και στην επανάληψη, η Ιταλία «πατούσε» καλά στο γήπεδο και δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Κιέζα στο 47'. Από την άλλη το Βέλγιο με τους Λουκάκου και Ντε Μπρόινε πολύ καλά κλεισμένους, βρήκε τον πρωταγωνιστή του του στο πρόσωπο του νεαρού Ντοκού. Ο 19χρονος εξτρέμ αρχικά απείλησε στο 55' αλλά η ο Ντοναρούμα έδιωξε σωτήρια την σέντρα και στο 61' το Βέλγιο έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Ο Ντοκού βρήκε ωραία τον Ντε Μπρόινε, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουκάκου ο οποίος ένα μέτρο μακριά από την εστία, έπιασε ένα αδύναμο πλασέ το οποίο βρήκε πάνω στον Σπινατσόλα και κατέληξε άουτ.

Μετά την απίθανη χαμένη ευκαιρία, ο Σπινατσόλα πήγε να γίνει και πάλι ο ήρωας καθώς υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από την εστία του Κουρτουά. Ο Μαρτίνεθ πέρασε στο παιχνίδι τους Μέρτενς και Τσαντλί στο 70' και στην αμέσως επόμενη φάση οι δύο τους συνεργάστηκαν, με το πρώτο να κάνει την σέντρα αλλά Λουκάκου και Αζάρ δεν μπόρεσαν να προλάβουν την μπάλα για να την στείλουν στα δίχτυα.

Οι Ιταλοί άρχισαν σιγά σιγά να υποχωρούν, ο Σπινατσόλα αποχώρησε με δάκρυα στο 77' και φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και πλέον η «σκουάντρα ατζούρα» προσπαθούσε να διατηρήσει το προβάδισμα της. Ο Ντοκού ήταν αυτός που απείλησε στο 84' με ωραία προσωπική ενέργεια αλλά το σουτ του έφυγε άουτ και στα τελευταία λεπτά οι Βέλγοι πίεσαν αλλά οι Ιταλοί αμύνθηκαν σθεναρά και κράτησαν μία μεγάλη νίκη.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ (70' Σαντλί, 74' Πρατ), Τίλεμανς (70' Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόινε

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (80' Έμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74' Κριστάντε), Κιέζα (90+1' Τολόι), Ιμόμπιλε (75' Μπελότι), Ινσίνιε (79' Μπεράρντι)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.