Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φαν ΄τ Σχιπ: «Δυνατή ενδεκάδα με Νορβηγία, δεν κοιτάμε μόνο στον Χάλαντ» (video)

Φαν ΄τ Σχιπ: «Δυνατή ενδεκάδα με Νορβηγία, δεν κοιτάμε μόνο στον Χάλαντ» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/6/2021 22:29
Ο Τζον Φαν ΄τ Σχιπ μίλησε για το φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με την Νορβηγία στην Μάλαγα, τονίζοντας ότι θα παρατάξει ξανά δυνατή ενδεκάδα και πως δεν προσανατολίζεται συγκεκριμένα στο πως θα αμυνθεί η ομάδα απέναντι στον σταρ φορ των Νορβηγών, Χάλαντ.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου του φιλικού με την Νορβηγία:

Για τη διαχείριση του αγώνα και το αν θα κάνει αλλαγές, κάτι που δεν συνηθίζει σε διαδοχικά επίσημα παιχνίδια: «Πρέπει να δούμε πως θα πάει η προπόνηση. Έχουν περάσει λίγες μέρες από το ματς με το Βέλγιο, ακολούθησε νέο ταξίδι και οι παίκτες ακόμα αναρρώνουν. Πρέπει να πάρουμε καλές αποφάσεις. Θέλουμε να παρατάξουμε ξανά δυνατή ενδεκάδα, οι παίκτες πρέπει να δώσουν το 100% όπως έκαναν με το Βέλγιο. Όπως είδαμε αυτά τα δύο φιλικά είναι σημαντικά παιχνίδια εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ του Σεπτεμβρίου. Η Νορβηγία είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει δείξει ποιότητα στο παιχνίδι της. Είναι ένα καλό τεστ για εμάς.

Για το τι επιθυμεί να δει από τους παίκτες και το αν τον προβληματίζει ότι βρίσκονται 90 λεπτά μακριά από τις διακοπές τους: «Αναμένω τους παίκτες να εκτελέσουν τα πλάνα που έχουμε πει. Είναι το τέλος της σεζόν αλλά έχουν δείξει ήδη το πάθος και την αφοσίωση τους. Πρέπει να το δείξουν άλλη μια φορά πριν τις διακοπές που αξίζουν. Είναι επαγγελματίες, ξέρουν ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές, παίζουμε στην Μάλαγα, σ’ ένα όμορφο στάδιο, το χορτάρι δείχνει φανταστικό και ο αντίπαλος είναι επίσης καλός. Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν έχει πλάνο αντιμετώπισης του Χάλαντ αν αγωνιστεί: «Ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ καλός και δυνατός παίκτης. Έχει κάνει φανταστική σεζόν με την Ντόρτμουντ, όμως αμυνόμαστε όλοι μαζί, δεν είναι ότι πρέπει να μαρκάρουμε συγκεκριμένα έναν παίκτη ατομικά. Την ίδια τακτική χρησιμοποιήσαμε με τον Λουκάκου. Δείξαμε ότι μπορούμε να αμυνθούμε καλά ομαδικά και θα κάνουμε ξανά το ίδιο με την Νορβηγία. Οι παίκτες που μπαίνουν στο χορτάρι βοηθάνε αρκετά την ομάδα. Έχουμε έξι αλλαγές στη διάθεση μας, οι παίκτες που θα μπουν θα είναι σημαντικό να βοηθήσουν τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Είναι σημαντικό να κόβουμε τις μπαλιές τόσο στον Χάλαντ όσο και στον Σόρλοθ με πίεση. Ξεκινάμε να αμυνόμαστε από την επίθεση».

Για το αν το 2ο ημίχρονο με το Βέλγιο είναι οδηγός για την Εθνική καθώς η αντίπαλος της Ελλάδας δεν δημιούργησε φάσεις: «Είναι πάντα θέμα ισορροπίας. Θέλουμε να αμυνόμαστε, αλλά εάν έχουμε τη μπάλα, αυτοί δεν μπορούν να επιτεθούν. Θέλουμε να έχουμε περισσότερη ώρα την κατοχή, να δημιουργούμε φάσεις και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αν το κάνουμε αυτό, τότε οδηγούμε τον αντίπαλο να αμυνθεί αυτός. Όταν πρέπει να αμυνθούμε πρέπει να έχουμε δυνατή δομή, όπως κάναμε με το Βέλγιο».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.