Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Roland Garros: Έγραψε ιστορία η Σάκκαρη! (video)

Roland Garros: Έγραψε ιστορία η Σάκκαρη! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/6/2021 20:23
Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2-1 σετ (7-5, 6-7 (2), 6-2) την Ελίζ Μέρτενς μετά από αγώνα σχεδόν 3 ωρών (!) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «16» του Roland Garros, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Σοφία Κένιν.

Ιστορία έγραψε η Μαρία Σάκκαρη στο Παρίσι. Η Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε σε 2.52' με 7-5,6-7 (2), 6-2 την Ελίζ Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους "16" στο Roland Garros.

Ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με την Σάκκαρη να παίρνει δύσκολα το πρώτο σετ με 7-5 και να φτάνει ένα game μακριά από τη νίκη. Ωστόσο η Μέρτενς οδήγησε το δεύτερο σετ στο tie brake όπου έφτασε σε άνετη επικράτηση και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 3ο σετ όμως η Μαρία ήταν συγκλονιστική, πέρασε μερικά εντυπωσιακά ντροπ σοτ κι έφτασε στη νίκη με 6-2. Έτσι, προκρίθηκε στον 4ο γύρο του γαλλικού όπεν, ξεπερνώντας την μαμά της Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία είχε φτάσει 2 φορές στον 3ο γύρο στο Roland Garros (1985, 1987)!

Η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο ματς. Ήταν δύσκολο γιατί ήμουν 2 πόντους μακριά από το να κερδίσω και να πάρω το ματς. Η ψυχούλα μου ξέρει τι πέρασα και τι ένιωθα μέσα μου. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό στο 3ο σετ και γι’ αυτό το τένις μου ανέβηκε. Υπήρχαν στιγμές που έβραζα αλλά νομίζω έχω δουλέψει τόσο πολύ στο μυαλό μου που σήμερα λειτούργησε στο 100%. Είμαι πολύ περήφανη και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Στους «16», η Σάκκαρη θα συναντήσει το Νο5 κόσμου και φιναλίστ του Roland Garros 2020, την Σοφία Κένιν, η οποία απέκλεισε με 4-6, 6-1, 6-4 την Τζέσικα Πεγκούλα.







Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.