Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3:  Έσβησαν οι ελπίδες του (video)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3: Έσβησαν οι ελπίδες του (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
11/3/2021 23:59
Ο Ολυμπιακός πάλεψε για αρκετή ώρα στο παιχνίδι με την Άρσεναλ, πλήρωσε όμως τις απουσίες στην άμυνα του και γνώρισε την ήττα με 1-3 η οποία σβήνει στην ουσία τις ελπίδες του για συνέχεια στην διοργάνωση. Έντεγκαρντ (34'), Γκάμπριελ (79') και Ελνένι (85') οι σκόρερ για τους Άγγλους, ισοφάρισαν με τον Ελ Αραμπί στο 58' οι ερυθρόλευκοι που διαμαρτύρονται έντονα για το γκολ που τους έβαλε πίσω στο σκορ στο 79'.

Αποσυντονίστηκε στην αρχή, δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Άρσεναλ

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό από την προθέρμανση καθώς οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Μπα οδήγησαν τον Μαρτίνς στην αντικατάσταση του. Ο Πορτογάλος ελλείψει άλλων στόπερ πέρασε πιο πίσω τον Εμβιλά και έβαλε τον Γιώργο Μασούρα στο αρχικό σχήμα, με τον Βαλμπουενά να περνάει πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματα τους στα πρώτα λεπτά και αυτό η Άρσεναλ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Αρχικά απείλησε με τον Έντεγκαρντ στο 6΄ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ ενώ δύο λεπτά ο Σα και το δοκάρι έσωσαν τον Ολυμπιακό από την κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ. Ο Μαρτίνς έβλεπε τους παίκτες του να κάνουν αρκετά λάθη, όσο περνούσε όμως η ώρα ισορροπούσαν το παιχνίδι και στο 21' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Μπρούμα εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Λένο.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο 34' όταν ο Έντεργκαρντ πήρε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, ο Σα δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ αυτό έφερε και πάλι το μομέντουμ στην μεριά των φιλοξενούμενων, ο Ολυμπιακός όμως συνέχισε την πίεση ψηλά και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 40'. Ο Μασούρας πήρε την μπάλα από την λάθος πάσα του Νταβίντ Λουίζ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά δεν έσπασε την μπάλα στον Ελ Αραμπί και το τελείωμα που επιχείρησε ήταν κακό. Έδειξε ότι μπορεί, τον πλήγωσε ο VAR

Ο Μαρτίνς πέρασε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου τον Κώστα Φορτούνη και τον Χοσέ Χολέμπας στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κέρδισε περισσότερα μέτρα και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Το 3ο λάθος στην άμυνα της Άρσεναλ έφερε τον Ελ Αραμπί σε θέση βολής, ο Μαροκινός απέδειξε για άλλη μία φορά την κλάση του και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους ερυθρόλευκους που έφτασαν μία ανάσα από την ανατροπή στο 66'. Ο Ραντζέλοβιτς γύρισε την μπάλα από τα δεξιά στον Ελ Αραμπί αυτός έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα όμως να κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ.

Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε και από τις δύο ομάδες, λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου όμως έγινε η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ερυθρόλευκους. Μετά από μία κομπίνα σε κόρνερ της Άρσεναλ ο Γουίλιαν έκανε την σέντρα, ο Γκάμπριελ πήδηξε ψηλά βάζοντας τον αγκώνα του στον αυχένα του Εμβιλά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής έδειξε σέντρα, ο VAR είχε ίδια άποψη και οι παίκτες και ο πάγκος του Ολυμπιακού έμειναν στις διαμαρτυρίες. Έξι λεπτά μετά μάλιστα ο Ελνένι που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με μακρινό σουτ.

Ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε από τον τραυματισμό του Μπα στην προπόνηση, παρόλα αυτά έδειξε πως μπορούσε να κοντράρει την Άρσεναλ. Διαμαρτύρεται έντονα για την επίτευξη του 2ου τέρματος των Άγγλων αλλά το σκορ δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια πρόκρισης για την ρεβάνς. Από την άλλη οι παίκτες του Αρτέτα μπορούν να νιώθουν πιο ασφαλείς και να επικεντρωθούν για την ώρα στο πρωτάθλημα εκεί όπου τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.