Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έφυγε από τη ζωή ο Αργεντινός θρύλος «Ελ Τρίντσε» μετά από επίθεση ληστών!

Έφυγε από τη ζωή ο Αργεντινός θρύλος «Ελ Τρίντσε» μετά από επίθεση ληστών!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/5/2020 17:18
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο θρυλικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Τομάς Κάρλοβιτς, γνωστός ως «Ελ Τρίντσε», καθώς υπέκυψε στα τραύματα μετά από επίθεση ληστών που έκλεψαν το ποδήλατο του! Ο παλαίμαχος άσος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές.

Τραγική είδηση ήρθε από την Αργεντινή, καθώς ο Τομάς Κάρλοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ο «Ελ Τρίντσε», όπως ήταν το παρατσούκλι του, δέχτηκε επίθεση την Τετάρτη (6/5) από ληστές που έκλεψαν το ποδήλατο του, προκαλώντας του κρανιακή αιμορραγία. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ποιος ήταν ο «Ελ Τρίντσε» στον οποίο «υποκλίθηκε» μέχρι και ο Μαραντόνα

Έφυγε από τη ζωή ο Αργεντινός θρύλος «Ελ Τρίντσε» μετά από επίθεση ληστών!
Ο Κάρλοβιτς αγωνίζονταν ως κεντρικός μέσος και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν είχε δηλώσει ότι ήταν ο καλύτερος μέσος που είχε δει ποτέ. Το εγκώμιο του είχε πλέξει και ο Ντάνιελ Πασαρέλα αλλά και ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το 1993 όταν ο Μαραντόνα επέστρεψε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Νιούελς Ολντ Μπόις μετά από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στην Ευρώπη, θεωρούνταν ως ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του και για πολλούς όλων των εποχών. Όταν επέστρεψε, ένας δημοσιογράφος σχολίασε ότι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής έφθασε στο Ροζάριο. Ο Μαραντόνα του απάντησε πως «Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής έχει ήδη παίξει στο Ροζάριο και το όνομα του είναι Κάρλοβιτς».

Τα πρώτα του χρόνια
Έφυγε από τη ζωή ο Αργεντινός θρύλος «Ελ Τρίντσε» μετά από επίθεση ληστών!
Ο Κάρλοβιτς γεννήθηκε στον Μπελγκράνο, γειτονιά του Ροζάριο το 1946 από Κροάτες μετανάστες. Στα τέλη της δεκαετίας του 60' ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ροζάριο Σεντράλ. Εκεί δεν έπαιρνε αρκετό χρόνο συμμετοχής και ζήτησε να αποχωρήσει. Αυτό τον οδήγησε σε ένα σύντομο πέρασμα στη Φλάνδρα πριν από τη μετάβαση στην Ιντεπετιέντε Ριβαντάβια και στη συνέχεια στην Σεντράλ Κόρδοβα Ροζάριο, τις δύο ομάδες για τους οποίους είναι πιο γνωστός και τους συλλόγους που ο «Τρίντσε» περιέγραψε ως «οι δύο αγάπες τη ζωή μου».

Ο θρύλος του Κάρλοβιτς γεννήθηκε στη Ριβαντάβια, όπου γρήγορα έγινε αγαπητός. Η ερασιτεχνική του εμφάνιση με ξεκούμπωτο πουκάμισο και χαμηλές κάλτσες, τον έκαναν αμέσως αναγνωρίσιμο και κάποιον που ο κόσμος μπορούσε να ταυτιστεί. Ήταν επίσης μέλος μιας ομάδας της Ριβαντάβια που κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι την Ίντερ.

Η επιθυμία του να επιστρέψει στο Ροζάριο, γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τον έφεραν στην Σεντράλ Κόρδοβα Ροζάριο, όπου πέρασε τα πιο πετυχημένα του χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Με αυτόν η Σεντράλ κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας (1973, 1982), δύο μικροί τίτλοι για το σπουδαίο ταλέντο του.

Το… μπόνους για κάθε ποδιά

Ο Κάρλοβιτς είχε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση με τη μπάλα και μάλιστα φημίζονταν για τις ποδιές που… μοίραζε στους αντιπάλους του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος μερικά χρόνια μετά, οι άνθρωποι του συλλόγου του έδιναν ειδικό μπόνους για κάθε… ποδιά και διπλό μπόνους για κάθε διπλή ποδιά. Οι οπαδοί τον ενθάρρυναν από την εξέδρα να περνάει τη μπάλα κάτω από τα πόδια των αντιπάλων και ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς μετά από κάθε τέτοια ενέργεια λες και έμπαινε γκολ.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Εθνική Αργεντινής
Έφυγε από τη ζωή ο Αργεντινός θρύλος «Ελ Τρίντσε» μετά από επίθεση ληστών!
Το πιο διάσημο γεγονός στην καριέρα του «Τρίντσε» σημειώθηκε το 1974, όταν η Εθνική ομάδα της Αργεντινής ταξίδεψε στο Ροζάριο για να παίξει φιλικό εναντίον μιας ομάδας αποκλειστικά από την πόλη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Η ομάδα με επίλεκτους παίκτες από το Ροσάριο είχαν ποδοσφαιριστές σαν τον Μάριο Κέμπες, τον Μάριο Ζανάμπρια αλλά και τον Κάρλοβιτς. Στο ημίχρονο η ομάδα από το Ροζάριο νικούσε με 3-0, με τον Κάρλοβιτς να ήταν ο μαέστρος στη μεσαία γραμμή. Ήταν τόσο κυρίαρχος που ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Βλαντισλάο Καπ ζήτησε από την Ροζάριο να κάνει αλλαγή τον Κάρλοβιτς στο ημίχρονο. Έτσι και έγινε και το τελικό σκορ έγινε 3-1.

Δεν έχουν διασωθεί πολλά ποδοσφαιρικά πλάνα από την εποχή του Κάρλοβιτς. Μερικοί μπορούν εύλογα να ρωτήσουν γιατί δεν έκανε ποτέ περισσότερα. Η απάντηση είναι πως ο ίδιος ήταν ικανοποιημένος με τη ζωή του και δεν ήταν ποτέ πρόθυμος να δεσμευτεί για αυστηρή προπόνηση και διατροφικές συνήθειες. Ένας άλλος λόγος ήταν ότι δεν ήθελε να απομακρυνθεί από το αγαπημένο του Ροζάριο, παρά τις πολλές προτάσεις που είχε στα χέρια του, μεταξύ αυτών των Νιου Γιορκ Κόσμος που μάζευαν τους αστέρες της εποχής και της Μίλαν. Η οικογένεια του, οι φίλοι του και η γειτονιά που μεγάλωσε όπως και το ψάρεμα ήταν πιο σημαντικά γι’ αυτόν όπως εξιστορεί ο Πέντρο από το Golazo Argentino.

Σε μία συνάντηση του με τον Μαραντόνα (δεύτερη φωτογραφία), ο Κάρλοβιτς είχε σχολιάσει: «Άρχισε να μιλάει στο αυτί μου και δεν σταματούσε. Μου υπέγραψε ακόμη και ένα μπλουζάκι και μου έγραψε "Τρίντσε, ήσουν καλύτερος από μένα"». Το μόνο πράγμα που μπορούσα να του απαντήσω είναι: «Ντιέγκο, τώρα μπορώ να φύγω ήσυχα, ήσασταν το καλύτερο πράγμα που είδα στη ζωή μου».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις