Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FIFA: Έδωσε έγκριση για 5 αλλαγές - Τι ισχύει για το VAR

FIFA: Έδωσε έγκριση για 5 αλλαγές - Τι ισχύει για το VAR

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
8/5/2020 16:50
Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού με τη FIFA να αποφασίζει ότι κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα για πέντε αλλαγές σε κάθε παιχνίδι.

Η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι τις προηγούμενες εβδομάδες κι έμενε να φανεί ποια θα ήταν η απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εκείνη άναψε το πράσινο φως και πλέον κάθε ομάδα θα μπορεί να πραγματοποιεί πέντε αλλαγές σε κάθε αναμέτρηση, όταν αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα αλλά και οι διεθνείς διοργανώσεις.

Για να μειωθούν οι διακοπές των παιχνιδιών όμως, η κάθε ομάδα θα έχει τρεις ευκαιρίες για να κάνει τις πέντε αλλαγές της. Δεν θα επιτρέπεται να σταματήσει το παιχνίδι σε περισσότερες περιπτώσεις, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ κανονικά θα μπορεί να κάνει μία ομάδα όσες από τις αλλαγές της επιθυμεί στο ημίχρονο.

Κανονικά θα παραμείνει και η έξτρα αλλαγή στην παράταση, με την κάθε ομάδα να έχει δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσει όποτε θέλει. Απλά πλέον δεν θα είναι η τέταρτη αλλαγή αλλά η έκτη.

Τα μέτρα αυτά πάρθηκαν από τη FIFA ούτως ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος τραυματισμός των ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα παίζουν πολύ συχνά, ενώ είχαν μείνει κι αρκετό καιρό εκτός δράσης λόγω της έξαρσης του Covid-19.

Αλλαγή και στο VAR


Παράλληλα όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (8/5), η FIFA δεν υποχρεώνει πλέον καμία λίγκα να έχει VAR το οποίο βοηθάει στη λήψη διαιτητικών αποφάσεων και καθιστά πιο αξιόπιστο το παιχνίδι.

Εξαιτίας του κορωνοϊού, το VAR πλέον είναι στη δικαιοδοσία κάθε πρωταθλήματος αν θα θελήσει να το εφαρμόσει ή όχι. Όποια χώρα αποφασίσει ότι θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί, θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ίσχυαν και πριν.

Όλες αυτές οι αλλαγές κανονισμών θα ισχύσουν αρχικά μέχρι τις 31/12/2020 και στη συνέχεια θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες αν θα χρειαστεί να παραταθούν ή όχι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.