Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ονειρικό ξεκίνημα, πικρό φινάλε

Τσάμπιονς Λιγκ: Ονειρικό ξεκίνημα, πικρό φινάλε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/11/2019 23:51
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στο 19’ μέσα στην έδρα της Τότεναμ, αλλά ένα τραγικό λάθος του Μεριά στο φινάλε του ημιχρόνου έβαλε τους γηπεδούχους στο ματς και στην επανάληψη η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έφτασε σε άνετη νίκη με 4-2, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικός με τον Ερυθρό Αστέρα για την 3η θέση.

Δεν τα κατάφερε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο κόντρα στην Τότεναμ, ωστόσο γνώρισαν την ήττα με 4-2 και έτσι βγήκαν οριστικά εκτός μάχης για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει χαρακτήρα τελικού για την 3η θέση και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με τους Πειραιώτες να χρειάζονται μόνο νίκη.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν ονειρικό, αφού στο 6’ ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 19’ ο Σεμέδο διπλασίασε το σκορ της ομάδας του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και τρομερό τακουνάκι-ασίστ του Σεμέδο. Η ομάδα του Μαρτίνς πραγματοποιούσε αψεγάδιαστη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, μην επιτρέποντας στην Τότεναμ να απειλήσει σε σετ παιχνίδι, ωστόσο στο 45+1’ ο Μεριά βρήκε… αέρα σε προσπάθεια του να διώξει και ο Ντέλε Άλι δε δυσκολεύτηκε από κοντά να μειώσει σε 2-1.

Ένα γκολ που έδωσε φουλ ψυχολογία στην ομάδα του Μουρίνιο και έκοψε τα… πόδια στους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και στο 50’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με πλασέ του Κέιν. Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρηθήκαν για φάουλ του Μόουρα στον Τσιμίκα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Παρά το γκολ της ισοφάρισης ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και έβγαλε αντίδραση, φτιάχνοντας ορισμένες επικίνδυνες προϋποθέσεις για την άμυνα της Τότεναμ, ωστόσο τα χαλούσε στην τελική ενέργεια. Ο Γκαζανίγκα δε χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια φάση και στο 73’ ο Οριέ ολοκλήρωσε την ανατροπή σκοράροντας ανενόχλητος με σουτ από τα πλάγια της περιοχής. Τέσσερα λεπτά μετά ο Κέιν έριξε τη χαριστική βολή με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, κάνοντας το 4-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την Τότεναμ να πανηγυρίζει την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό να θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Σον, Γουίνκς, Κέιν, Ντάιερ (29' Ερισκεν), Αλι (82' Εντομπελέ), Οριέ, Μόουρα (61' Σισοκό).

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74' Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (78' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Γκερέρο), Ομάρ, Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.