Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Εθνική για λύπηση

Προκριματικά Euro: Εθνική για λύπηση

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2019 23:46
Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 3-2 από την Αρμενία στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στα τελικά του Euro. Η γκολάρα του Φορτούνη το μόνο που άξιζε από την εικόνα της «γαλανόλευκης».

Λίγες μέρες μετά την ήττα με κακή εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία, η Εθνική Ελλάδας καλούνταν να βγάλει αντίδραση και να πάρει τη νίκη απέναντι στην Αρμενία. Φευ! Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να ηττηθεί με 3-2 στην έδρα της και με αυτό το αποτέλεσμα, υποχώρησε στην προτελευταία θέση του ομίλου με 4 βαθμούς και στο -5 από την 2η Φινλανδία.

Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με τραγικές αλληλοκαλύψεις και μεγάλα κενά στα μετόπισθεν, δεν κατάφερε ούτε να πάρει το βαθμό στην έδρα της απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου. Με εικόνα σαν αυτή φυσικά δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τη θέση όπου βρίσκεται τώρα, ακόμα και αν κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια της, έχοντας δύο ματς με την 2η του ομίλου Φινλανδία και εντός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία.

Με πέντε αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με το ματς με την Ιταλία και σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική ο Άγγελος Αναστασιάδης. O Βλαχοδήμος επιλέχθηκε κάτω από τα δοκάρια, Σωκράτης και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας με τους Κούτρη και Μαυρία στα άκρα. Ο Ζέκα και ο Σάμαρης ήταν τα δύο χαφ, με τους Μασούρα, Φορτούνη και Μασούρα να είναι η τριάδα πίσω από τον Κουλούρη.

Το ξεκίνημα ήταν απογοητευτικό για την «γαλανόλευκη», η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 8ο λεπτό. Ο Μχιταριάν έκανε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας, ο Σιόβας με τον Βλαχοδήμο δεν συνεννοήθηκαν, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Μπενφίκα να μην βγει, δίνοντας την ευκαιρία στον Καραπετιάν να τον περάσει και να «γράψει» το 0-1.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την κατοχή, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει φάση της προκοπής και στο 33’ ήρθε το 0-2. Μετά από λάθος στο κέντρο η μπάλα έφτασε στον Γκαζαριάν, αυτός απέφυγε τον Παπασταθόπουλο και με όμορφο τελείωμα διπλασίασε το σκορ της Αρμενίας. Το 0-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον λιγοστό κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζει την ομάδα του Αναστασιάδη.

Η Εθνική μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 55’ κατάφερε να μειώσει σε 1-2. Ο Φορτούνης «άδειασε» τον Χοβνανισιάν από δεξιά και «σέρβιρε» στον Ζέκα, ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αϊραπετιάν. Η «γαλανόλευκη» συνέχιζε να πιέζει, είχε καλή στιγμή για το 2-2 με σουτ του Κουλούρη (64’) αλλά τα πάντα τελείωσαν στο 74’, με τον Μχιταριάν να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας και να σκοράρει ανενόχλητος για το 1-3
Το μόνο που κατάφερε η Εθνική ήταν να μειώσει στο 87’ με ένα τρομερό γκολ του Φορτούνη, ο οποίος απέφυγε όλη την άμυνα της Αρμενίας αλλά και τον τερματοφύλακα προτού σκοράρει με πλασέ για το τελικό 2-3. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλό τετ-α-τετ για ένα τέταρτο τέρμα, αλλά ο Βλαχοδήμος βγήκε νικητής και στις δύο φάσεις.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μαυρίας (17’ Κώτσιρας), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης (75’ Σιώπης), Μασούρας, Φορτούνης, Πέλκας (68’ Κολοβός), Κουλούρης

ΑΡΜΕΝΙΑ (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μκρτσιάν (55’ Χοβσεπιάν), Μπαρζεγκιάν, Χοβνανισιάν, Μκιταριάν, Γκαζαριάν (83’ Αβετισιάν) Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70’ Μπαμπαγιάν), Ισκχαγιάν

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Iταλία 12
2. Φινλανδία 9
-------------------------
3. Αρμενία 6
4. Ελλάδα 4
5. Βοσνία Ερζεγοβίνη 4
6. Λιχτενστάιν 0

Η επόμενη αγωνιστική (5/9):

Φινλανδία - Ελλάδα

Αρμενία - Ιταλία

Βοσνία Ερζεγοβίνη - Λιχτενστάιν


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.