Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Βήμα τελικού για Τότεναμ

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Βήμα τελικού για Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/1/2019 00:07
Με πέναλτι του Κέιν που δόθηκε μέσω VAR, η Τότεναμ κέρδισε με 1-0 την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Δύο δοκάρια και υπερδιπλάσια σουτ είχαν οι «μπλε», που πλήρωσαν την έλλειψη 9αριού.

Η Τότεναμ δεν ήταν καλύτερη αλλά είχε… σέντερ φορ. Με γκολ του Χάρι Κέιν, οι «πετεινοί» κέρδισαν με 1-0 την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» και απέκτησαν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ ενόψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Λονδρέζοι είχαν 17 σουτ (έναντι 6 των γηπεδούχων) και δύο δοκάρια αλλά η έλλειψη καθαρού σέντερ φορ ήταν εμφανής.

Η Τσέλσι, που δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Μοράτα και Ζιρού, μπήκε πιο ορεξάτα στο ματς αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γκαζανίγκα. Αντιθέτως, η Τότεναμ κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της κλασσική ευκαιρία, όταν στο 27’ ο Κέιν έφυγε στην πλάτη της άμυνας (από οριακή θέση) και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κέπα. Ο επόπτης έδωσε οφσάιντ αλλά ο Όλιβερ έκανε χρήση του VAR (σ.σ. έγινε μεγάλη συζήτηση στην Αγγλία για το αν θα έπρεπε να γίνει χρήση από τη στιγμή που δόθηκε οφσάιντ) και έδωσε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κέιν.

Μετά το γκολ η Τσέλσι αύξησε την πίεση της και μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο είχε δύο δοκάρια με Καντέ (40’) και Χάντσον-Οντόι (45’). Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Τότεναμ απείλησε με σουτ του Κέιν (52’), ενώ οι «μπλε» «άγγιξαν» το γκολ στο 59’, με τον Κρίστενσεν να αστοχεί με προβολή από τη μικρή περιοχή. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι υποχρέωσαν τους «πετεινούς» σε παθητικό ρόλο, αλλά πλήρωσαν τη φλυαρία τους, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε.

Η Τότεναμ κέρδισε για 3η διαδοχική φορά την Τσέλσι, κάτι που είχε να συμβεί από το 1963 και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα της ενόψει της ρεβάνς της 22ης Ιανουαρίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.