Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Η Παναχαϊκή έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Η Παναχαϊκή έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/1/2019 19:28
Η Παναχαϊκή κέρδισε με 2-1 τον αήττητο μέχρι σήμερα ΠΑΟΚ στην Πάτρα και απέκτησε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Μπαστακός (35’) και Λουμπαρδέας (68’) οι σκόρερ, ισοφάρισαν προσωρινά ο Καρέλης (56’).

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε άνευρη εμφάνιση και ηττήθηκε με 2-1 από την Παναχαϊκή στην Πάτρα, γνωρίζοντας έτσι την πρώτη του ήττα τη φετινή σεζόν σε εγχώριες διοργανώσεις. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πάθος και δίψα για τη νίκη, βάζοντας σε μπελάδες τους Κυπελλούχους Ελλάδας εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα στις 22 του μήνα.

Η Παναχαϊκή εμφανίστηκε διαβασμένη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, μην επιτρέποντας στους Θεσσαλονικείς να ελέγξουν τον ρυθμό και να δημιουργήσουν ρήγματα. Ενδεικτικό ότι η πρώτη και μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 7’, με τον Καρέλη να επιχειρεί σουτ από διαγώνια θέση, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Καπούταγλη, πριν περάσει άουτ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 13ο λεπτό με σουτ του Κυνηγόπουλου, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε σωτήρια επέμβαση. Η Παναχαϊκή συνέχισε με την ίδια διάθεση και στο 35’ κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κυνηγόπουλος «κουβάλησε» αρκετά μέτρα τη μπάλα και έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά ο Μπαστακός πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τους Αχαιούς να είχαν 6 τελικές (3 εντός εστίας) έναντι 2 του ΠΑΟΚ (καμία εντός εστίας).

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει στο ματς και στο 56’ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Σάκχοφ μοίρασε δεξιά για τον Λημνιό, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Καρέλης με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει και στο 65’ «άγγιξε» την ανατροπή, όμως το πλασέ του Λημνιού από τη μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Η Παναχαϊκή γλίτωσε το γκολ και στο 68’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από μια βαθιά μπαλιά, ο Λουμπαρδέας, που ήταν μόνος του στα αριστερά, βρήκε τον χώρο και με ένα δυνατό σουτ, νίκησε τον Πασχαλάκη. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, αφού στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Καπούταγλη.

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδρόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος, Πλέγας, Ελευθεριάδης (66’ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61’ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82’ Μωραίτης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73’ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάχοφ, Μαουρίσιο (81’ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.