Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πογκμπά… λαμπρός την οδηγεί!

Πρέμιερ Λιγκ: Πογκμπά… λαμπρός την οδηγεί!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/12/2018 20:30
Ο Πολ Πογκμπά με δύο γκολ και μια ασίστ, οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε εμφατική νίκη με 4-1 επί της Μπόρνμουθ στο «Όλντ Τράφορντ» και έδωσε ξανά απαντήσεις μετά την αποπομπή του Ζοζέ Μουρίνιο.

Το 3x3 με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας με το άνετο 4-1 της Μπόρνμουθ στο «Όλντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ξανά πρωταγωνιστή τον Πογκμπά (2 γκολ, ασίστ, δοκάρι) και με τη νίκη μείωσαν στο -3 τη διαφορά από την 5η Άρσεναλ, ενώ διατηρήθηκαν στο -8 από την τετράδα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία. Στο 5’, ο Ράσφορντ «χόρεψε» την άμυνα της Μπόρνμουθ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πογκμπά, ο οποίος με προβολή σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0. Η Γιουνάιτεντ έλεγχε το ρυθμό αλλά στο 26' κινδύνεψε με την ισοφάριση από την κεφαλιά του Άκε που «έβγαλε» ενστικτωδώς ο Ντε Χέα.

Το 1-1 δεν έγινε ποτέ και στο 33’ η Γιουνάιτεντ «χτύπησε» ξανά. Ο Ερέρα έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Πογκμπά με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. Η ομάδα του Σόλσκιερ δεν έμεινε εκεί, αφού στο 45’ ο Μαρσιάλ έβγαλε με το εξωτερικό στον Ράσφορντ κι αυτός με προβολή στο δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 3-0. Η απάντηση της Μπόρνμουθ ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Άκε να νικά αυτή τη φορά με κεφαλιά τον Ντε Χέα για το 3-1.

Το γκολ δεν επηρέασε την Γιουνάιτεντ, η οποία έλεγχε το ματς στο δεύτερο μέρος και στο 65’ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Ράσφορντ για να διευρύνει το προβάδισμα της. Στο 70’ ο Σόλσκιερ αντικατέστησε τον Άγγλο φορ με τον Λουκάκου και δύο λεπτά μετά ο Βέλγος βρήκε δίχτυα ύστερα από ασίστ του Πογκμπά, αν και το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Η Γιουνάιτεντ «φλέρταρε» και με 5ο γκολ στο 75’ αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Πογκμπά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μπαιγί αποβλήθηκε για ανόητο μαρκάρισμα στον Φρέιζερ, όμως αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που διατήρησαν το υπέρ τους σκορ ως το φινάλε.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.