Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Σακίρι «καθάρισε» την Γιουνάιτεντ

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Σακίρι «καθάρισε» την Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/12/2018 19:59
Με δύο γκολ του Σακίρι (73’, 80’) που ήρθε από τον πάγκο, η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» και πέρασε ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή. Ο Μανέ (24’) το πρώτο τέρμα των «κόκκινων», ισοφάρισε προσωρινά ο Λίνγκαρντ (33’) μετά από «δώρο» του Άλισον.

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο αγγλικό ντέρμπι με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι», με δύο γκολ του Σακίρι ύστερα από κόντρες, πήραν τη νίκη με 3-1 στο «Άνφιλντ» και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο όχι μόνο βρέθηκε στο -19 από την κορυφή αλλά χάνει και το «τρένο» της τετράδας, όντας στο -11 από την 4η Τσέλσι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέβηκαν στο ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς και είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο τέταρτο η κατοχή της Λίβερπουλ ξεπερνούσε το 70%. Η πίεση των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 24ο λεπτό. Ο Φαμπίνιο έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μανέ και αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ συνέχιζε να μην πατάει καλά αλλά στο 33’ επέστρεψε στο ματς από το… πουθενά, αφού ο Άλισον έχασε τη μπάλα από τα χέρια του ύστερα από γύρισμα από τα δεξιά και ο Λίνγκαρντ είπε «ευχαριστώ» ισοφαρίζοντας από κοντά σε 1-1.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Μουρίνιο «γέμισε» το κέντρο ρίχνοντας τον Φελαϊνί αντί του Νταλότ, όμως η Λίβερπουλ συνέχιζε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Στο 52’ ο Φιρμίνο «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντε Χέα, ο οποίος στο 69’ μπλόκαρε και το σουτ του Βαϊνάλντουμ.

Στο 70’ ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Σακίρι και δικαιώθηκε άμεσα. Στο 73’ το σουτ του Ελβετού κόντραρε στον Γιάνγκ και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα, ενώ στο 80’ ο νεοεισελθόντας άσος επωφελήθηκε ξανά από τις κόντρες, αφού το νέο σουτ που επιχείρησε, βρήκε στον Μπαιγί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ισπανού πορτιέρο.

Ο Μουρίνιο, που άφησε στον πάγκο τον Πογκμπά, είδε την ομάδα του να μην απειλεί σε κανένα σημείο και να γνωρίζει μια δίκαιη ήττα. Ενδεικτικό ότι το παιχνίδι τελείωσε με την Λίβερπουλ να είχε 36 σουτ (11 στην εστία) έναντι 6 της Γιουνάιτεντ (2 στην εστία). Η Λίβερπουλ κέρδισε την μεγάλη της αντίπαλο για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και φιγουράρει μόνη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.