Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι «ξέρανε» την Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι «ξέρανε» την Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/12/2018 21:31
Η Τσέλσι κέρδισε με 2-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο και την υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Πρώτη και μόνη αήττητη πλέον η Λίβερπουλ.

Λίγες μέρες μετά την ήττα σοκ από την Γουλβς, η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έριξε τους «πολίτες» από την κορυφή! Καντέ (45’) και Λουίζ (78’) ήταν οι σκόρερ για τους «μπλε», που πήραν μια μεγάλη νίκη μετά τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν στην έδρα τους από πρωταθλητές Αγγλίας εδώ και 16 χρόνια (από το 2002).

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς καθαρό σέντερ φορ. Ο Μαουρίτσιο Σάρι επέλεξε σχήμα με τον Αζάρ σε ρόλο ψευτοενναριού, ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα ελλείψει του τραυματία Αγκουέρο προτίμησε τον Στέρλινγκ στην κορυφή αντί του Ζεσούς.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, το ασφυχτικό πρέσινγκ της «έπνιξε» τους παίκτες της Τσέλσι, ωστόσο η άμυνα των «μπλε» άντεξε την πίεση. Δύο ήταν οι καθαρές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, η πρώτη στο 9’ με τον Νταβίντ Σίλβα να κάνει κακό τελείωμα από θέση βολής και η δεύτερη στο 33’ με τον Αθπιλικουέτα να κόβει σωτήρια το σουτ του Σανέ από το ύψος του πέναλτι.
Η Τσέλσι είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, αλλά στην πρώτη της τελική κατάφερε να σκοράρει. Στο 45’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Σίτι ο Αζάρ έστρωσε στον Καντέ και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον για το 1-0.

Κι αν όλοι περίμεναν την αντίδραση της Σίτι στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φάνηκε πως δεν είχε δυνάμεις για να αντιστρέψει την κατάσταση. Η Τσέλσι, έχοντας ψυχολογία από το γκολ, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Γουίλιαν (49’, 52’) για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο ήρθε στο 78'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νταβίντ Λουίζ νίκησε τους πάντες στον αέρα και διπλασίασε το σκορ των Λονδρέζων. Η Σίτι προσπάθησε στα τελευταία λεπτά για να επιστρέψει στο ματς, έχοντας δύο καλές στιγμές με σουτ των Φερναντίνιο (89’ λίγο άουτ) και Φερναντίνιο (90+3’ έπιασε ο Κέπα).

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Τσέλσι έγινε η πρώτη που κερδίζει για 3η φορά την Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Άλλωστε, οι «μπλε» είναι η ομάδα που μετρά τις περισσότερες νίκες (25) κόντρα στους «πολίτες» στην αγγλική Λίγκα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η μάχη της κορυφής παίρνει φωτιά. Η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε την πρώτη της ήττα και βρέθηκε στο -1 από την πρωτοπόρο και αήττητη Λίβερπουλ, ενώ η Τότεναμ με νίκη κόντρα στη Λέστερ μπορεί να βρεθεί στο -6 από την 1η θέση. Από την πλευρά της, η Τσέλσι ισοβαθμεί με την Άρσεναλ στην 3η θέση, όντας στο -8 από την κορυφή.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.