Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τέλος στην κυριαρχία Ρονάλντο-Μέσι: Παίκτης της χρονιάς ο Μόντριτς!

Τέλος στην κυριαρχία Ρονάλντο-Μέσι: Παίκτης της χρονιάς ο Μόντριτς!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/12/2018 23:32
Ο Λούκα Μόντριτς είναι ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» για το 2018 βάζοντας τέλος στην δεκαετία κυριαρχία των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Σάρωσε τα πάντα ο Κροάτης κατακτώντας όλα τα ατομικά βραβεία!

Μετά από δέκα χρόνια η «Χρυσή Μπάλα» δεν βρίσκεται στα χέρια ενός εκ των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Λούκα Μόντριτς ψηφίστηκε από 180 δημοσιογράφους ως ο κορυφαίος παίκτης για το 2018 και έγραψε ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Κροάτης έγινε ο πρώτος που κατακτά όλους τους κορυφαίους ατομικούς τίτλους σε μια σεζόν, αφού είχε προηγηθεί η «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ, το βραβείο του κορυφαίου παίκτη από την UEFA αλλά και το βραβείο The Best της FIFA.

Ο 33χρονος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Ρεάλ έως την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και της Εθνικής Κροατίας ως τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας. Έτσι, έγινε ο πρώτος μετά τον Κακά το 2007 που κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» χωρίς να λέγεται Ρονάλντο ή Μέσι.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα:

1. Λούκα Μόντριτς
2. Κριστιάνο Ρονάλντο
3. Αντουάν Γκριεζμάν
4. Κίλιαν Εμπαπέ
5. Λιονέλ Μέσι
6. Μοχάμεντ Σαλάχ
7. Ράφαελ Βαράν
8. Εντέν Αζάρ
9. Κέβιν Ντε Μπρόινε
10 Χάρι Κέιν

Όσον αφορά το πρώτο στην ιστορία, Kopa Trophy, αυτό πήγε στον Κίλιαν Εμπαπέ, ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην ηλικιακή κατηγορία των U21. Από την άλλη η γυναίκα που κατέκτησε την πρώτη «Χρυσή Μπάλα» ever στις γυναίκες είναι η επιθετικός της Λιόν, Άντα Χέγερμπεργκ.



Οι ψήφοι όλων των δημοσιογράφων. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Μάνος Σταραμόπουλος της εφημερίδας "Δημοκρατία", ο οποίος ψήφισε κατά σειρά τους Γκριεζμάν, Μόντριτς, Βαράν, Ρονάλντο και Σαλάχ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.