Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασιά στο ντέρμπι «αιωνίων»

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασιά στο ντέρμπι «αιωνίων»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/11/2018 21:55
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια «ανάσα» από μια σπουδαία νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά o Ολυμπιακός με γκολ του Σισέ στο 90+5’ έσωσε τον έναν βαθμό (1-1) όμως δεν γλίτωσε τις αποδοκιμασίες. Προηγήθηκαν με τρομερό γκολ του Κάτσε (61’) οι «πράσινοι», που έχασαν με τραυματισμό τον Διούδη.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να φύγει με τη νίκη από το Φάληρο χάρη στο τρομερό γκολ του Κάτσε (61’) όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, πίεσε ασφυχτικά για την ισοφάριση και έφτασε στο 1-1 στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σισέ. Οι Πειραιώτες τελείωσαν το ματς με 21 τελικές (12 στην εστία) αλλά δεν κατάφεραν να βγουν νικητές σε ένα ακόμα ντέρμπι με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από τον κόσμο.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνει απειλητική. Ένα σουτ του Νάτχο στο 9’ και δύο προσπάθειες του Χασάν (20’, 29’) δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Διούδη, ενώ στο 14’ ο Παναθηναϊκός απείλησε με σουτ του Κάτσε (14’) που μπλόκαρε ο Σα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι ήρθε στο 38’ και άνηκε στον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη να βγάζει σε τετ-α-τετ τον Ποντένσε, όμως ο Πορτογάλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει 7 τελικές έναντι 1 του Παναθηναϊκού, που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Χασάν, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο φινάλε του πρώτου μέρους και αντικαταστάθηκε. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλο σοκ, αφού στο 49’ ο Διούδης συγκρούστηκε σφοδρά με τον Νάτχο και έπεσε στο έδαφος. Ο Έλληνας γκολκίπερ έχασε για λίγη ώρα τις αισθήσεις του ενώ του γύρισε και η γλώσσα. Ο κόσμος χειροκρότησε τον Διούδη σε τρεις περιπτώσεις ενώ την στιγμή της αλλαγής του από τον Κότσαρη σήκωσε το χέρι του και το πόδι του.Η διακοπή φαίνεται πως έκανε κακό στους «ερυθρόλευκους» και λειτούργησε ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό διότι στο 61’ ο Κάτσε «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον Μπουχαλάκη, έπιασε τον δεξί κεραυνό και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σα για το 0-1. Ο Μαρτίνς έριξε τον Μάνο αντί του Μπουχαλάκη αλλά στο 63’ ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 0-2. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σα πρόλαβε τον Μακέντα, η μπάλα έφτασε στον Ινσούα, αλλά το αριστερό του σουτ κατέληξε ψηλά άουτ.

Η συνέχεια άνηκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος πίεσε ασφυχτικά την άμυνα του «τριφυλλιού» ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 76’ η κεφαλιά του Γκιγιέρμε πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 83’ ο Κότσαρης απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Λάζαρου. Ακολούθησαν φωνές των γηπεδούχων για πέναλτι σε χέρι του Μακέντα εντός περιοχής, ενώ στο 86’ ο Σισέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από σουτ του Ομάρ.

Ο Ελβετός διαιτητής έδωσε εννέα λεπτά καθυστερήσεων και ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 5ο εξ αυτών. Ο Καμαρά έκανε το γέμισμα στα δεξιά για τον Ομάρ, εκείνος τη γύρισε και ο Σισέ με προβολή έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν χρόνο και πίεσαν για την ολική ανατροπή όμως ο Κότσαρης έπεσε και απομάκρυνε την κεφαλιά του Φορτούνη στο 90+6’. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και ο κόσμος στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποδοκίμασε έντονα την ομάδα του Μαρτίνς

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (63’ Μάνος), Φορτούνης, Νάτχο (77’ Καμαρά), Ποντένσε, Χασάν (46’ λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (53’ λ.τρ. Κότσαρης), Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (73’ λ.τρ. Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Μπουζούκης (70’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.