Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Καλύτερος ο Παναθηναϊκός αλλά η μπίλια έκατσε στη… μέση

Σούπερ Λιγκ: Καλύτερος ο Παναθηναϊκός αλλά η μπίλια έκατσε στη… μέση

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/11/2018 21:13
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» είχαν τις πιο κλασικές στιγμές αλλά πλήρωσαν την αστοχία τους, ενώ η «Ένωση» απογοήτευσε με την εμφάνιση της και έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Δεν είχε νικητή το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μπροστά σε 35 χιλιάδες φιλάθλους του τριφυλλιού, η νεανική ομάδα του Γιώργου Δώνη ακύρωσε την «Ένωση», είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες ωστόσο η αστοχία των γηπεδούχων κράτησε το σκορ στο 0-0. «Σκασμένος» μετά τη λήξη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τονίζοντας στην κάμερα της ΕΡΤ πως: «σήμερα χωρίς να μπούμε στο γήπεδο πήραμε ένα βαθμό, οπότε είμαι ευχαριστημένος».

Ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε ως αντίπαλος του «τριφυλλιού» και στο πρώτο μέρος είδε την ομάδα του να προβληματίζει με την απόδοση της. Μάνταλος, Λιγάβια και οι Μπογέ-Πόνσε, που έκλεψαν τις εντυπώσεις κόντρα στον Άρη, δεν έβγαλαν συνεργασίες και η μοναδική αξιόλογη φάση της «Ένωσης» στο πρώτο μέρος ήρθε από λάθος των γηπεδούχων. Στο 34’ ο Μαυρομμάτης έχασε τη μπάλα από τον Πόνσε, ο Αργεντινός πάτησε περιοχή αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Λιβάγια, έκανε σέντρα στο πουθενά.

Τρία λεπτά νωρίτερα (31’) ο Παναθηναϊκός είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Μακέντα, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάρκα και σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αυτή ήταν η πιο κλασική φάση για τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν την υπεροχή αλλά όχι την ουσία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… φωνές αφού στο 49’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι μετά από μονομαχία του Λιβάγια με τον Πόγγουρα. Ωστόσο, όπως φάνηκε στο ριπλέϊ ο Κροάτης έπεσε εύκολα μετά την επαφή του Έλληνα αμυντικού και ο Ντράχτα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ της. Στο 61’ ο Διούδης απέκρουσε το μακρινό σουτ του Λιβάγια, ενώ στο 65’ το απευθείας φάουλ του Μάνταλου πέρασε έξω. Τρία λεπτά μετά, ο αρχηγός της ΑΕΚ πήδηξε σε λάθος χρόνο μετά από σέντρα του Χουλτ και δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Ενδιάμεσα (66’) ο Παναθηναϊκός σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει αυτός το προβάδισμα, με τον Μπουζούκη να σουτάρει εξ επαφής άουτ! Δύο λεπτά μετά (68’) ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε κακή επιλογή καθώς αντί να πασάρει σε έναν εκ των Μακέντα ή Ινσούα επέλεξε να σουτάρει, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει τη μπάλα!

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Δώνη πίεσαν για να πάρουν το προβάδισμα αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Μπάρκα. Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν προβλημάτισε την άμυνα του «τριφυλλιού» και το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης (62’ Κάτσε), Ινσούα, Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (62’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81’ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72’ Γκάλο), Πόνσε (78’ Κλωναρίδης).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.