Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το «καθάρισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Το «καθάρισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/10/2018 21:58
Ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες (27 τελικές!) κόντρα στην Ντουντελάνζ, αλλά με δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο (66’ Τοροσίδης, 81’ Γιορντάνοφ αυτ.) πήρε τη νίκη με 2-0 στο Λουξεμβούργο και έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αποχώρησε τραυματίας ο Γκερέρο.

Τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (0-1-3) έβαλε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε με 2-0 από την έδρα της Ντουντελάντζ στο Λουξεμβούργο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς, ωστόσο αυτή τη φορά δεν πλήρωσαν την επιθετική τους δυστοκία. Η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 66’ και το αυτογκόλ του Γιορντάνοφ στο 81’ έδωσαν το τρίποντο στους Πειραιώτες, που έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στους 32 του θεσμού.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τους 4 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο Μπέτις, που έφυγε με τη νίκη (2-1) από την έδρα της Μίλαν, αλλά και στο -2 από τους «ροσονέρι», τους οποίους υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Στο 4’ η λόμπα του Φορτούνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 13’ ο Ναουέλ έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη, όμως ο Μπονεφουά απέκρουσε με δυσκολία. Δύο λεπτά μετά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Φορτούνη ενώ στην επαναφορά ο Ναουέλ γλίστρησε και πέταξε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.Στο ίδιο λεπτό ο Γκερέρο γλίστρησε και γύρισε το γόνατο του, αποχωρώντας με φορείο. Με δεδομένο ότι ο Χασάν βρίσκεται εκτός με θλάση και ο Μάνος δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Λάζαρος πέρασε στην κορυφή και στο 23’ είχε δοκάρι με κεφαλιά για να λύσει το γόρδιο δεσμό. Στο ίδιο λεπτό ο Μπονεφουά έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Ναουέλ, ενώ στο 28’ ο Γάλλος πορτιέρο είπε «όχι» και σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε. Στο 33’ το σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στο 42’ το μακρινό σουτ του Λάζαρου έφυγε ελάχιστα έξω. Ο Έλληνας άσος είχε νέα χαμένη ευκαιρία στο 44’ με άστοχη προβολή και το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο. Στα αξιοσημείωτα πως ο Ολυμπιακός είχε 18 τελικές αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να σπαταλά ευκαιρίες με Φορτούνη (54’), Ναουέλ (60’) και Ποντένσε (65’) αλλά στο 66’ κατάφερε να βρει δίχτυα με την 23η προσπάθεια του. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τοροσίδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μετά το 0-1 τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έβρισκε περισσότερους χώρους, ωστόσο συνέχισε να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς. Στο 68’ ο Μπονεφουά απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κούτρη από θέση βολής, ενώ στο 76’ έδιωξε και αυτό του Χριστοδουλόπουλου από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Το 0-2 ήρθε στο 81’. Ο Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα από τον Πρεμπέ, έδωσε στον Φορτούνη, ο οποίος έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά και την παρέμβαση του Γιορντάνοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο και μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης σ’ έναν όμιλο που έχει πάρει… φωτιά.

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Στσνελ, Κρουσκα, Στολτζ (65' Μελίς), Κουτουριέ, Κρουζ (50' Σινάνι), Γιορντάνοβ, Πρεμπέχ, Χτίρι (74' Κένια), Τουρπέλ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (68' Ομάρ), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (78' Νάτχο), Γκερέρο (18' Χριστοδουλόπουλος)

Η βαθμολογία:


1. Μπέτις 7 (5-1)
2. Μίλαν 6 (5-3)
3. Ολυμπιακός 4 (3-3)
4. Ντουντελάνζ 0 (0-6)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.