Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Έσωσε την παρτίδα στο 90’ η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Έσωσε την παρτίδα στο 90’ η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2018 22:34
Με γκολ του Μπακασέτα στο 90’ η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έσωσε την παρτίδα. Προηγήθηκαν με όμορφο γκολ του Φορτούνη (58’) οι «ερυθρόλευκοι» που στις καθυστερήσεις είχαν τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Φετφατζίδη.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, σκορ που φέρνει… χαμόγελα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος διεύρυνε τη διαφορά του στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα στο 58’ με τρομερό γκολ του Φορτούνη, όμως οι «κιτρινόμαυροι», παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ισοφάρισαν στο 90’ με κεφαλιά του Μπακασέτα και έσωσαν το βαθμό.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο όπου καμία ομάδα δεν απείλησε με αξιώσεις, η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 14’ ο Γιαννιώτης απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι το συρτό σουτ του Λιβάγια μέσα από την περιοχή, ενώ στο 22’ το σουτ του Μπακασέτα από το ημικύκλιο σταμάτησε στο δοκάρι. Από το 30’ και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και στο 44’ έφτασε στην πρώτη του τελική, έχοντας δοκάρι με πλασέ του Χασάν μέσα από την περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε «στραβά» για την ΑΕΚ, αφού στο 50’ ο Κλωναρίδης αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση και έδωσε τη θέση του στον Γιακουμάκη. Αυτό δεν ήταν το χειρότερο για την «Ένωση» αφού στο 58’ ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ με τρομερό πλασέ στην κίνηση έξω από την περιοχή, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Δύο λεπτά μετά το γκολ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν με τραυματισμό και τον Γαλανόπουλο, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Βαράν.

Μετά το 0-1 η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα και έψαξε την ισοφάριση, όμως ο Ολυμπιακός έβρισκε περισσότερους χώρους και στο 75’ έφτασε μια «ανάσα» από το δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Ποντένσε, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε, όπως έκανε δευτερόλεπτα μετά και στην προσπάθεια του Τσιμίκα.

Η ΑΕΚ έμεινε στο ματς και στο τελευταίο δεκάλεπτο τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Μπογιέ (ντεμπούτο). Στο 80’ το πλασέ του Μοράν έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, όπως και η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 88’. Ωστόσο στο 90’, ο Γκάλο έκανε τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο Μπακασέτας νίκησε στον αέρα τον Γκιλιέρμε και ισοφάρισε σε 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον Ολυμπιακό να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 1-2 στο 90+4’. Ο Ποντένσε έφυγε στην κόντρα κι έδωσε στον Γκερέρο, αυτός βρήκε τον Φετφατζίδη, ο οποίος ανενόχλητος δεν κατάφερε από πολύ κοντά να βρει εστία. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο -3 από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο που ισοβαθμούν στην κορυφή.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77' Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60' Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50' Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (82' Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν (85' Γκερέρο)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.