Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Από τον παράδεισο στην κόλαση ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Από τον παράδεισο στην κόλαση ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/10/2018 21:45
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέσα στο Μιλάνο με γκολ του Γκερέρο (14’) αλλά μετά το 70’ ήρθε η κατάρρευση. Η Μίλαν εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των «ερυθρόλευκων» (μεγάλη ευθύνη ο Σισέ) και με τρία γκολ σε εννέα λεπτά (70’, 79’ Κουτρόνε, 76’ Ιγκουαΐν) διαμόρφωσε το τελικό 3-1, κάνοντας το 2x2 στον όμιλο.

Δεν τα κατάφερε στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός. Παρά το εκτεταμένο ροτέισον του Πέδρο Μαρτίνς, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν για 70 λεπτά τη νίκη στο «Σαν Σίρο» ωστόσο η συνέχεια ήταν… εφιαλτική. Τρία ατομική λάθη του Σισέ επέτρεψαν στην Μίλαν να πετύχει ισάριθμα γκολ και να πάρει τη νίκη (3-1) που τη διατηρεί στην κορυφή του ομίλου. Αντίθετα, οι Πειραιώτες υποχώρησαν στην 3η θέση μετά την εντός έδρας νίκη της Μπέτις επί της Ντούντελανζ (3-0).

Ο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα στο Σαν Σίρο με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τετράδα της άμυνας τους Κούτρη, Σισέ, Μιράντα και Τοροσίδη και κεντρικό δίδυμο τους Γκιγιέρμε και Νάτχο. Μπροστά τους κινούνταν ο Τουρέ, στα άκρα βρίσκονταν οι Ναουέλ και Φετφατζίδης ενώ ο Γκερέρο έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Πειραιώτες μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και στο 6’ στάθηκαν τυχεροί που δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Μποναβεντούρα έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σούσο, η μπάλα πήγαινε μέσα αλλά ο εκτεθειμένος Καστιγιέχο την έσπρωξε στα δίχτυα με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Το 1-0 δεν έγινε και στο 14’ ο Ολυμπιακός πήρε αυτός το προβάδισμα. Ο Νάτχο βρήκε τον Κούτρη στα αριστερά, εκείνος έκανε υπέροχη σέντρα και ο Γκερέρο με εκπληκτική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρέινα. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα και είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ του Ναουέλ (22’, 35’) για ένα δεύτερο γκολ.Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους άνηκε στη Μίλαν αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε την πίεση. Στο 36’ ο Σα απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Ιγκουαΐν, ο οποίος στο επόμενο λεπτό αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Καστιγιέχο. Ένα λεπτό πριν τα 45’ ο Μπακαγιόκο έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή προ του Σισέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Μίλαν, έχοντας δύο καλές στιγμές με μακρινό σουτ του Γκιγιέρμε (46’) και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούτρη (50’). Ακολούθησαν δύο καλά σουτ του Σούσο (50’, 51’) και στο 54’ ο Γκατούζο πέρασε στο ματς τους Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου αντί των Καστιγιέχο και Μποναβεντούρα αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-4-2.

Παρά τις αλλαγές, ο Ολυμπιακός στέκονταν πολύ καλά στο ματς και στο 66’ απείλησε με σουτ του Νάτχο για το 0-2. Όλα αυτά μέχρι το 70ο λεπτό αφού από εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες γκρέμισαν ότι έχτισαν. Ο Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουτρόνε ξέφυγε εύκολα από τον Σισέ και με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 76’. Ο Ιγκουαΐν «χόρεψε» τον Σισέ και πλάσαρε εύστοχα τον Σα για το 2-1. Τα πάντα τελείωσαν τρία λεπτά μετά αφού μετά από σέντρα του Τσαλχάνογλου, η μπάλα πέρασε από τον Σισέ και ο Κουτρόνε εκτέλεσε από κοντά τον Σα για το τελικό 3-1. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει και στις καθυστερήσεις η Μίλαν είχε δοκάρι με δυνατό σουτ του Τσαλχάνογλου για να διευρύνει το προβάδισμα της.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Μίλαν 6 (4-1)
2. Μπέτις 4 (3-0)
3. Ολυμπιακός 1 (1-3)
4. Ντουντελάνζ 0 (0-4)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.