Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Πρίγιοβιτς «καθάρισε» την ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Ο Πρίγιοβιτς «καθάρισε» την ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/9/2018 22:27
Με δύο γκολ του Πρίγιοβιτς (29’, 59’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα, έκανε το 4x4 και πέρασε στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Ευκαιρίες και δύο δοκάρια είχε η «Ένωση», που πλήρωσε τα… παιδικά λάθη στην άμυνα της.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» με αντίπαλο την ΑΕΚ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πρίγιοβιτς (2 γκολ) οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-0 της «Ένωσης» στην Τούμπα και ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν από τα λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ και υποχρέωσε τους «κιτρινόμαυρους» στην πρώτη τους απώλεια βαθμών. Στον αντίποδα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε ευκαιρίες για να βρει δίχτυα, ωστόσο Πασχαλάκης και δοκάρια δεν της επέτρεψαν να σκοράρει.

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, κυκλοφορούσε τη μπάλα και στο 9’ είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή. Από εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 15’ «άγγιξε» το 1-0, όταν μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε ενστικτωδώς.

Με εξαίρεση αυτή τη φάση, η ΑΕΚ δεν ένιωσε άλλη απειλή και στο 20’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ, έχοντας δοκάρι με «κεραυνό» του Λιβάγια μέσα από την περιοχή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολεύονταν να γίνει απειλητικός, όμως στο 29’ πήρε το προβάδισμα από… δώρο του Λαμπρόπουλου. Ο αμυντικός της ΑΕΚ υπέπεσε σε τραγικό λάθος δίνοντας… ασίστ στον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος φορ με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μπάρκα. Το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο καθώς στο 40’ ο Πασχαλάκς πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Πόνσε έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που κυνηγούσε το γκολ, ωστόσο δεν έβρισκε τον τρόπο για να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίζονταν το υπέρ του σκορ και στο 59’ «χτύπησε» ξανά με τον Πρίγιοβιτς. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σέρβος φορ βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0.

Στο τελευταίο μισάωρο η «Ένωση» έψαξε τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 62’ το σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 74’ ο Μάνταλος αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή. Η πίεση της ΑΕΚ δεν απέδωσε καρπούς αφού στο 87’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Λόπες και στη συνέχεια της φάσης ο Ισπανός έπιασε… αέρα από καλή θέση. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το 2-0 ως το τέλος και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς (κουβαλάει το -2 από πέρσι), έναν περισσότερο από την «Ένωση».

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (75' Ζαμπά), Πέλκας (81' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89' Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπεζ, Γαλανόπουλος (64' Κλωναρίδης), Σιμόες (87' Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάια, Πόνσε (70' Γκάλο)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.